Öğretmen isteğe bağlı il içi tayin başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır?

Öğretmen isteğe bağlı il içi tayin başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır?
GİRİŞ

Öğretmenlerin il içi ve iller arası atama takvimi belli oldu. MEB tarafından duyurulan atama takvimi kapsamında atamalar Temmuz ve Ağustos ayları içinde yapılacak. İşte o detaylar…

Öğretmenlerin 2023 il içi ve iller arası atama takvimi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan duyuruya göre, Temmuz ve Ağustos ayları içinde gerçekleştirilecek olan atamaların ilkinin il içi tayin başvuruları olacağı aktarıldı.

MEB tarafından atamalara ilişkin yayımlanan kılavuza göre öğretmenlerin il içinde tayin başvurularını nasıl ve ne zaman yapacaklarına ilişkin detaylar da belli oldu. Öğretmen tayin atamalarına yönelik detaylar netlik kazandı.

ÖĞRETMEN İL İÇİ TAYİN BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Öğretmenlerin il içi ve iller arası tayin takvimleri belli oldu. İl içi tayin başvurusunda bulunmak isteyen öğretmenlerin 13 – 17 Temmuz 2023 tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekiyor. Başvuru işlemleri ‘’mebbis.meb.gov.tr’’ adresi üzerinden yapılacak.

İl içi öğretmen tayin başvurularında en fazla 40 kurum tercih edilebilecek. İl içi yer değişikliğine başvuru yapacak öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olarak belirlenen 17 Temmuz 2023 tarihine göre belirlenecek. ‘’personel.meb.gov.tr’’ adresi üzerinden de başvurular alınacak. Valiliklerce 20 Temmuz’da başvuru sonuçları erişime açılacak.

ÖĞRETMEN İL İÇİ TAYİN BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

İl içi tayin başvurusunda bulunacak öğretmenlerin belirli şartları taşımaları gerekiyor. İl içi tayinde bulunabilecek öğretmenlerde aranan şartlar ise şöyle:

  • Adaylığı kaldırılmış olmak,
  • 30 Eylül 2023 itibariyle bulundukları kurumda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,
  • Sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken, ilgili kanun ile öğretmen kadrosuna atananlar için 30 Eylül 2023 itibariyle ve kadrolu toplam 4 yıllık çalışma süresin tamamlamış olmak vb.

KAYNAK: UŞAK HABER