Öğretmenlere yüzde 50 indirim jesti! 24 Kasım fırsatları peş peşe duyuruldu

Öğretmenlere yüzde 50 indirim jesti! 24 Kasım fırsatları peş peşe duyuruldu
GİRİŞ

Öğretmenler Günü haftasında öğretmenlere çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından indirim ve kampanyalar sunuluyor.

Öğretmenler Günü haftasında öğretmenlere sunulan indirim ve kampanyalar, öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin bu özel gününü kutlamak için ilgili kurumlarla işbirliği içinde çalıştığını duyurdu. İşte öğretmenleri bekleyen kampanyalar.

TREN BİLETLERİNDE YÜZDE 50 İNDİRİM

Bakanlığın açıklamasına göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ, 24-30 Kasım tarihleri arasında öğretmenlere Yüksek Hızlı Tren (YHT) ve ana hat tren biletlerinde yüzde 50 indirim sağlayacak. Bu indirimden yararlanmak isteyen öğretmenlerin, kimlik kartlarını ibraz etmeleri gerekiyor. İndirimli biletler, resmi ve özel okullarda görev yapan öğretmenlerin yanı sıra yükseköğretim kurumlarında ve yabancı ülkelerde çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğretmenleri de kapsıyor.

KÜLTÜR, SANAT VE YAYIN ALANINDA DA İNDİRİMLER VAR

Öğretmenler Günü haftasında öğretmenlere kültür, sanat ve yayın alanında da indirimler sunuluyor. PTT, 20 ila 25 Kasım tarihleri aralığında öğretmenlerin yurt içi varışlı APS, kurye ve posta kargolarında % 20 indirim uygulayacağını açıkladı.

Öğretmenler, 24 Kasım’da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı 12 ildeki devlet tiyatroları sahnelerinden 4 adet ücretsiz bilet alabilecek. Bilet almak için öğretmen kimlik kartlarını göstermeleri yeterli olacak.

UÇAK BİLETLERİNDE DE İNDİRİM FIRSATI

Öğretmenler Günü’ne özel bir indirim de Türk Hava Yolları’ndan geldi. Türk Hava Yolları, Miles&Smiles üyesi öğretmenlerin eş ve çocuklarına 20 Nisan 2024’e kadar yurt içi seyahatlerinde yüzde 20 indirim yapacak. Bu indirimden faydalanmak için öğretmenlerin Miles&Smiles üyeliği ile bilet alması gerekiyor. İndirim, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerin ve YÖK’e bağlı öğretim üyelerinin eş ve çocuklarını da kapsıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER