Öğretmenlerin ek ders ücretleri arttı! 2024 ek ders ücretleri kaç lira oldu?

Öğretmenlerin ek ders ücretleri arttı! 2024 ek ders ücretleri kaç lira oldu?
GİRİŞ

Öğretmenlerin ek ders ücretleri, memur maaşlarına yapılan zamların ardından yeniden belirlendi. Yeni ücretler belli oldu. İşte güncel rakamlar.

TÜİK’in açıklamış olduğu son enflasyon rakamlarından sonra memur maaşlarının artışı ile alakalı pek çok konu aydınlandı. Sadece memur maaşları değil öğretmenlerin ek ders ücretleri de yeniden düzenlendi. Haftalık ek ders ücretlerini hesaplayarak aylıklarının ne kadar olacağını merak eden pek çok öğretmen bu artışı çok merak ediyorlar.

Öğretmenler, 2024 yılında daha fazla ek ders ücreti alacaklar. Ancak yılbaşında ek ders ücreti ödemesi yapılmayacak. Şimdi öğretmenlerin 2024’te ek ders ücretlerinin ne kadar olacağına bakalım.

EK DERS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Ek ders, öğretmenlerin görevli oldukları ders saatlerinin dışında, ek ödeme karşılığında verdikleri derslerdir. Ek ders ücretleri, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler için farklılık gösteriyor.

2023 yılında, kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti saat başına 60.12 TL’ye çıkmıştır. Temmuz ayında ücretli öğretmenlere yeniden bir ara zam yapılmış ve bu rakam 75.15 TL’ye çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu artışın yüzde 25 olduğunu duyurmuştu.

2024 Ocak ayında yapılacak zamla, sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücreti saat başına 77.05 TL, kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti ise 89.69 TL olacak.

EK DERS ÜCRETLERİ NE ZAMAN ÖDENİYOR?

Öğretmenlerin ek ders ücretleri, her ayın başında hesaplarına yatırılıyor. Aralık ayının ek ders ücretleri de bu günlerde öğretmenlerin hesaplarında görülmeye başladı.

Ancak yılbaşında öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyecek. 1 Ocak tarihi resmi tatil olmasına rağmen, milli veya mahalli bir bayram olmadığı için, öğretmenler ders, ek ders, yönetim ve planlama görevlerini yapmış sayılmayacak. Bu nedenle, yılbaşında ek ders ücreti alamayacaklar.

KAYNAK: UŞAK HABER