Okul çağındaki çocuklara destek müjdesi! Güzel haber Bakan Göktaş’tan geldi…

Okul çağındaki çocuklara destek müjdesi! Güzel haber Bakan Göktaş’tan geldi…
GİRİŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, okul çağındaki çocuklara yönelik önemli bir duyuru yaptı.

Bakan Göktaş, çocuk başına yapılan ekonomik destek ödemelerinin artırılacağını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yapmış olduğu açıklamasında Sosyal Ekonomik Destek (SED) çerçevesinde, okula gitmekte olan çocuklar için ailelere verilen destek miktarının 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya çıkarılacağını, aynı zamanda, koruyucu ailelerin aldığı çocuk başına ödeme tutarını da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya yükseltileceğini dile getirdi.

Bu açıklama, okul çağındaki çocuğu olan aileler için büyük bir müjde oldu. İşte bu desteği almak için gerekli şartlar ve diğer detaylar.

DESTEK ÖDMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Çocuk destek ödemelerinden faydalanmak isteyen aileler, bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bu şartlar şu şekilde açıklandı:

  • Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan yoksul aileler.
  • Sosyal hizmet kuruluşlarında kalan ya da aile yanına verilmesi uygun olan çocuklar.
  • Yoksulluk nedeniyle korunmaya muhtaç olabilecek çocuklar.
  • Bakım tedbir kararı biten ve iş veya meslek sahibi olamayan gençler.
  • Felaket, afet, hastalık veya kaza sonucu mağdur olan veya hayatını kaybeden kişilerin çocukları.
  • Bahsi geçen bu şartları sağlayan aileler, destek ödemelerine e-Devlet üzerinden başvurularını hızlı bir şekilde yapabilirler.

DESTEK ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Destek ödemeleri ile ilgili detaylar da belli oldu. Yapılan açıklamaya göre destek ödemeleri, ailelerin ekonomik durumu iyileşene kadar ya da belirli bir süre boyunca yapılacak.

Bunun yanında çocukların durumları, her üç ayda bir takip edilecek ve destek ödemelerinin devamı ya da durdurulması kararlaştırılacak. Yapılan yeni güncellemeler velilere tebliğ edilecek.

KAYNAK: UŞAK HABER