Okullar ne zaman açılacak: 2023- 2024 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak?

Okullar ne zaman açılacak: 2023- 2024 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak?
GİRİŞ

Yaz tatilinin başlaması ile birlikte yeni eğitim- öğretim yılına yönelik sorgulamalar hız kazandı. Peki, okullar ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar…

Milyonlarca öğrenci üniversite ve lise sınavı heyecanlarını geride bırakırken geçtiğimiz hafta da yaz tatiline giriş yaptı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören yaklaşık olarak 19 milyon öğrenci, ikinci dönem karnelerini alarak 3 ay sürecek olan yaz tatilinin heyecanını yaşadı.

Milyonlarca öğrenciyi ve veliyi yakından ilgilendiren okullara yönelik araştırmalar, son günlerde arama motorlarında hız kazandı. Geçtiğimiz hafta kapanan okulların ne zaman açılacağı, 2023- 2024 eğitim öğretim yılının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

2023/06/28/yaz-okulu-3.jpg

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

16 Haziran 2023 Cuma günü kapanan okulların ardından yaklaşık olarak 19 milyon öğrenci yaz tatiline giriş yaptı. İkinci dönem karnelerine kavuşan öğrenciler, sene boyunca verdikleri emeklerin karşılığını aldı. 3 ay devam edecek olan yaz tatilinin ardından okulların ne zaman açılacağı da merak konusu oldu.

12 Eylül 2022 tarihinde açılan okullar, 16 Haziran 2023 tarihinde kapandı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrenciler, yaz tatilinin ne zaman biteceğini araştırmaya başladı. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı, 2023- 2024 eğitim ve öğretim yılı için tarih verdi. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre okullar 11 Eylül 2023 Pazartesi günü yeniden açılacak.

2023/06/28/yaz-okulu-4.jpg

YAZ OKULU AĞUSTOS AYINDA BAŞLAYACAK!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ilinin iki farklı ilçesinde meydana gelen yıkıcı depremler sebebi ile yalnızca deprem bölgelerinde değil diğer illerde de okullar bir süreliğine tatil edilmişti. Deprem bölgelerinde ve diğer bölgelerde aksayan eğitimden ötürü bazı derslerden geri kaldıklarını düşünen öğrenciler için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin yeni bir açıklama yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış olan resmi açıklamaya göre yaşanan deprem felaketinden ötürü derslerden geri kaldıklarını düşünen ve bu kapsamda da eksiklerini kapatmak isteyen öğrenciler için ağustos ayında yaz okulu başlayacak. Yaz okuluna katılım isteğe bağlı olacak.

KAYNAK: UŞAK HABER