Okullarda ara tatil bilmecesi! Ramazan Bayramı tatili ile birleşecek mi?

Okullarda ara tatil bilmecesi! Ramazan Bayramı tatili ile birleşecek mi?
GİRİŞ

Öğrenciler ve veliler, merakla beklenen ikinci ara tatilin tarihlerini öğrenmek için sabırsızlanıyor. Ara tatil Ramazan Bayramı tatili ile birleşecek mi?

Okullarda ikinci dönem başladı. Öğrenciler ve veliler, 2. ara tatilin ne zaman olacağını merak ediyor. MEB takvimine göre, Nisan ayında 9 günlük bir mola verilecek. Ancak bu molanın Ramazan Bayramı ile çakışması, bazı sorunlara yol açabilir.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılında, ilk ara tatil ve yarıyıl tatili gerçekleşti. Şimdi ise ikinci ara tatilin zamanı geldi. MEB takvimine göre, 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında okullar tatil olacak. Bu tarihler, 2024 takviminde belirlendi. Peki tatil Ramazan Bayramı ile birleşecek mi?

RAMAZAN BAYRAMI ARA TATİLİ ETKİLEYECEK Mİ?

Ramazan Bayramı, 10 - 12 Nisan 2024 tarihleri arasında kutlanacak. Bu da ara tatil ile bayram haftasının aynı anda olduğunu gösteriyor. Bu durum, ara tatilin iptal edilmesi ihtimalini gündeme getiriyor. 9 Nisan Arife de yarım gün olduğu düşünüldüğünde zaten o hafta 9 güne tamamlanabilir. Tüm kamu görevlileri ve öğrenciler o haftayı tatille geçirecek. Aslında bir ara tatil değil Bayram tatili gibi olacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu konuda net bir açıklama yapmadı. Ancak ikinci ara tatillerin iptal olabileceğini ima etti. Tekin daha önce, 2. dönemde ara tatil olmayacak gibi, şeklinde konuşmuştu. Tekin, ara tatilin işlevselliğini değerlendirmek için anket yapılacağını da söyledi.

BÖLGESEL OLARAK DA UYGULANABİLİR

Bakan Tekin, ara tatilin bölgesel olarak uygulanabileceğini de belirtti. Türkiye’nin farklı iklim koşullarına sahip olduğunu vurgulayan Tekin, “Bir ara tatil uygulaması yapacaksak eğer bunu bölgelerin iklim koşullarına göre tarihlerini revize edebiliriz.” demişti.

KAYNAK: UŞAK HABER