ÖSYM uyardı: YKS öğrencileri bilgilerini güncellemeli!

ÖSYM uyardı: YKS öğrencileri bilgilerini güncellemeli!
GİRİŞ

Geçtiğimiz hafta 3 oturumda düzenlenen YKS sonrasında ÖSYM’den kritik uyarı geldi. Kurum, YKS öğrencilerinin bilgilerini güncellemeleri gerektiğini bildirdi. İşte detaylar…

Aylardır belki de yıllardır üniversite sınavına hazırlanan milyonlarca kişi, geçtiğimiz hafta YKS’ye girdi. 17- 18 Haziran tarihleri arasında 3 oturumda tamamlanan üniversite sınavı sonrasında cevap anahtarı yayınlanırken tercih dönemi ile ilgili de önemli açıklamalar yapıldı.

20 Temmuz 2023 tarihinde YKS sınav sonuçlarının açıklanacağı duyurulurken tercihlerin açıklanmasının hemen ardından tercih döneminin de başlayacağı bildirildi. Henüz tercih tarihlerine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken ÖSYM’den farklı bir konu ile ilgili kritik bir bilgilendirme geldi. Resmi web sitesi üzerinden yeni bir açıklama yayınlayan kamu kurumu, sınava giren milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli bir uyarıda bulundu.

ÖSYM’DEN KRİTİ AÇIKLAMA!

Geçtiğimiz hafta tamamlanan YKS’nin ardından sınav sonuçlarının açıklanacağı gün için geri sayım devam ederken ÖSYM’den milyonları ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Resmi web sitesi üzerinden yayınlamış olduğu açıklama aracılığı ile sınava giren kişilere seslenen kamu kurumu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “2023 YKS değerlendirme işlemlerinde adayların ortaöğretim seviyesindeki eğitim bilgileri kullanılmaktadır. 2023- YKS’ye başvuran adayların 20 Haziran- 4 Temmuz 2023 tarihleri arasında Aday İşlemleri (AİS) adresinden değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek 4 Temmuz 2023 tarihi saat 16:00’ya kadar onaylamaları gerekmektedir.”

HATALARI DÜZELTİN!

YKS’ye giren milyonları yakından ilgilendiren açıklamasında adayların sistemlerinde ortaöğretim bilgilerinin yer aldığına dikkat çeken ÖSYM, olası bir hatalı veya eksik bilgi ile karşılaşılması durumunda harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. Kamu kurumu ilgili hataların düzeltilebilmesi için adayların, mezun oldukları veya olacakları kurumlar ile görüşerek eğitim bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı e- Okul sistemi üzerinden düzelttirmesini talep etmeleri gerektiğini belirtti.

Ek olarak okul birinciliği bulunan kişilerin de Milli Eğitim Bakanlığı e- Okul sistemi üzerinden bu bilginin kayıt ettirilmesi gerektiğini ifade eden ÖSYM, işlemlerin en geç 4 Temmuz günü saat 16:00’ya kadar tamamlanması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: UŞAK HABER