Özel Lise Devlet Teşvik Şartları Neler? Kimler Yararlanabilir?

Özel Lise Devlet Teşvik Şartları Neler? Kimler Yararlanabilir?
GİRİŞ

Her anne baba çocuğunun iyi bir eğitim almasını arzu eder. Özel lise devlet teşvikleri ise bu konuda ailelere destek olur.

Özel lise devlet teşvikleri nelerdir ve bu teşviklerden nasıl faydalanılabilir gibi sorular ise ebeveynler arasında sıklıkla sorulmaktadır. Her eğitim teşvikinde olduğu gibi özel lise devlet teşvikinde de birtakım şartlar söz konusudur. Bu şartları yerine getiren ebeveynler ise her sene yayınlanan teşvik desteği başvurularını takip ederek başvurularını gerçekleştirebilirler.

zel-lise-kolej-2.jpg

Özel Lise Devlet Teşvikinden Yararlanma Şartları

Milli Eğitim Bakanlığı geliri düşük ancak başarılı öğrenciler için her sene belirli miktarlarda teşvikler sunuyor. Bu maddi teşvikler okulda öğrencinin ailesi zorlanmadan okumasına olanak sağlıyor. Bunun için bakanlıkça belirlenen birtakım şartlar bulunuyor. Bu şartları yerine getiren her başarılı öğrenci bu teşvikten faydalanarak özel okullarda okuma fırsatını yakalayabiliyor.

Özel okul öğretim desteği yani teşvikten faydalanmak için öğrencinin ve ailenin belirli şartları yerine getirmesi ya da belirli özellikleri taşıması bekleniyor. Bunlardan birincisi mutlaka Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Bir diğer önemli şart ise ilkokula henüz başlayacak olan öğrencilerin gerekli yaş aralığında olmasıdır. Bununla beraber resmi, özel ilkokul ve ortaöğretim okullarında ara sınıflarda okuyor olmak gereklidir.

Teşvikten faydalanmanın bir diğer önemli kriteri de öğrencinin yaşı ya da okuduğu sınıf fark etmeksizin öncesinde herhangi bir şekilde sınıf tekrarı yapmamış olmasıdır. Ayrıca tercih edilecek okul türünün kayıt ve nakil şartlarını taşıması da gereklidir. Bu şartlar sağlandığı takdirde Milli Eğitim Bakanlığının özel lise teşvikine başvurmak mümkün olacaktır.

zel-lise-kolej-1.jpg

Özel Lise Devlet Teşvikine Nasıl Başvurulur?

Özel lise devlet teşviğine başvurmak son derece kolaydır. Bunun için öncelikle eğer anaokulu düzeyindeki bir öğrenci söz konusu ise kayıtlı oldukları e-okul sistemine girmek ve buradan başvurularını gerçekleştirmeleri gerecektir. Eğer 1. Ve 5. Sınıf öğrencisi söz konusu ise kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine taleplerini iletmeleri gereklidir.

Eğer öğrenci 8. Sınıfı bitirmiş ise özel liseye kaydolması için merkezi yerleştirme sınavlarının sonuçlanması beklenmelidir. Sonuçlar açıklandıktan sonra e-devlet okul sistemine girerek teşvik başvurusunda bulunmak mümkündür. Eğer öğrenci 2 - 11. Sınıf arasındaysa başvuru yapabilmek için kayıtlı olunan okul müdürlükleri ile irtibata geçmeleri gerekecektir.

Başvuru esnasında özel lise devlet teşviki için bazı evrakların istenmesi söz konusu olabilmektedir. Bu evraklar başvuru sürecinde öğrenilebilmektedir. Özel lise devlet teşvik başvuru tarihleri ise her sene ilgili okul sayfalarından takip edilebilmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER