Pilotluk Eğitimi Nasıl Alınır?

Pilotluk Eğitimi Nasıl Alınır?
GİRİŞ

Pilotluk eğitiminin alınması pek çok farklı insanın hayalidir. Pilotluk eğitimi pilot olmak isteyen bireyleri sivil ya da askeri olarak geleceğe hazırlamaktadır. Bu alanda birbirinden farklı pek çok özel kurs bulunmaktadır.

Pilot olmak isteyen kişiler hem zeka hem beceri hem de stres yönünden üstün bir beceriye sahip olmalıdır. Eğitim sonucunda yalnızca başarıya ulaşmış bireyler bu mesleğe başlayabilmektedir. Mesleği yapmak isteyen adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir. Adaylar mezun olduktan sonra çeşitli kurslar ile pilot olma şansı yakalayabilmektedir. Pilotluk için çeşitli uçuş eğitimlerinden ve teorik eğitimlerden geçilmesi gerekmektedir.

Pilot Olmanın Yolları

Pilotluğun yöntemleri arasında bazı özel eğitimler yer almaktadır. Lise mezunu olan ve aşağıdaki şartları sağlayan her birey pilot olabilmektedir. Pilot olma konusunda başarı elde etmek isteyen insanların uygulama uçuşlarında başarı elde etmesi son derece önemlidir.

Pilot olmak için eğitim uçuşlarına düzenli olarak katılmak zorunludur. SPL lisansı eğitim uçuşları sonucunda alınan bir belgedir. Adli sicil kaydı, mezuniyet belgesi ve sağlık raporu pilotluk kursuna başvurmadan önce alınması gereken belgeler arasında yer almaktadır. Pilot olmak isteyen kişiler gerek teorik gerekse de 45 saatlik pratik dersleri tamamlamalıdır.

Pilotluk sınavını başarılı bir şekilde tamamlayan kişiler PPL lisansına sahip olabilmektedir. Bu lisans yalnızca ticari olmayan uçaklarda geçerlidir.

Pilot Olma Şartları

Pilot olmanın koşulları aşağıdaki maddelerde ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Pilotluk eğitimi başvurusunda bulunmak isteyenlerin bu şartları sağlaması gerekmektedir:

  • Minimum 18 yaşında olmak,
  • Lise ve dengi okuldan ya da üniversiteden mezun olmak,
  • Havacılık tıp merkezleri tarafından hazırlanan sağlık sertifikasına sahip olmak,
  • Uçuş eğitim organizasyonunda gereken bilgi ve belgelere sahip olmak,
  • Belirli bir uçuş tecrübesine sahip olmak,
  • Gece uçuşu da yapılacak ise buna yönelik bir eğitim almış olmak.

Pilot Olmanın Avantajları

Pilot olmanın olumlu yanları şu şekilde ifade edilebilmektedir:

  • Pilotlar sık sık seyahat etmektedir. Bu durum özellikle gezmeyi seven insanlar için büyük bir avantajdır.
  • Pilot olan insanlar geniş bir network kazanmaktadır. Bu sayede farklı kültürlerden insanlar ile tanışılabilmekte ve bakış açısı geliştirilebilmektedir.
  • Bu mesleğin maddi getirisi diğer mesleklere göre son derece yüksektir. Bu sayede pilotlar yaşamları boyunca refah bir hayat içerisinde olabilmektedir.
  • Meslekte emekli olma durumu bulunmaktadır.
  • Pilotluk eğitimi alan kişiler uzun ve yorucu iş koşullarında çalışmamaktadır. Onlar için düzenlenen maksimum saat sayısı herhangi bir şekilde aşılamamaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER