Sınıf geçişi zorlaşıyor! MEB resmen açıkladı: O derste geçme notu yükseltildi

Sınıf geçişi zorlaşıyor! MEB resmen açıkladı: O derste geçme notu yükseltildi
GİRİŞ

Eğitimde verimi ve kaliteyi artırmak amacı ile alınan yeni dönem kararlarına bir yenisi daha eklendi. Bakanlık bir ders için geçme notunun yükseltileceğini duyurdu.

Sınıf geçişi zorlaşıyor! MEB resmen açıkladı: O derste geçme notu yükseltildi - 2023- 2024 eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı da yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. Daha önceleri liseler için yürürlükte olan sınıf tekrarı düzenlemesinde değişikliğe giden bakanlık bu dönem itibari ile sınıf tekrar uygulamasının tekrar hayata geçirildiğini ve özürlü- özürsüz devamsızlıkta da birtakım değişikliklerin yapıldığını belirtti. Devamsızlık karşılığında sosyal sorumluluk görevlerinin verileceğini belirten bakanlık, son olarak Bakan Yusuf Tekin’in açıklaması ile gündeme geldi.

Katılmış olduğu bir programda önümüzdeki hafta yayınlanacak olan müfredat ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Bakan Tekin, temel eğitime yönelik bazı radikal adımların atılacağını ifade etti. Türkçe derslerine bu dönem itibari ile daha çok önem verileceğini belirten Bakan Tekin, geçme notunun da yükseltileceğini ifade etti.

GEÇME NOTUNDA DEĞİŞİKLİK

Yeni dönem müfredatı ile ilgili konuşan Bakan Tekin, önemli değişikliklerin söz konusu olduğunu ifade etti. Bu dönem itibari ile özellikle Türkçe derslerine daha çok önem verileceğini ifade eden Bakan Tekin, ders için geçme notunun 70’e yükseltileceğini belirtti. Bakan Tekin, sözlerine şu şekilde devam etti: “Belirli derslerin ortalamanın üzerinde olması gerekiyor. Temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçeden 70 alma zorunluluğu getirdik. Henüz yönetmeliği yayınlamadık. Önümüzdeki hafta yayınlanacak. 70 ortalaması olmayan, dersten geçemeyecek.”

ÖĞRETMEN ATAMALARI HAKKINDA KONUŞTU

Katıldığı programda milyonları ilgilendiren öğretmen atamaları ile ilgili de konuşan Bakan Tekin, kendi arzusunu şu şekilde dile getirdi: “Benim isteğim şuydu, bütçe kanunu geçmeden rakamlar belli olursa atama sürecini başlatırız. 3 ay içerisinde yeni eğitim yılı başlarken arkadaşlarımızı da başlatırız diye düşünmüştüm bunu da açıklamıştım. Bunu da ilgili bakanlar ile paylaşacağız.”

KAYNAK: UŞAK HABER