Takdir teşekkür alan öğrencilere karne parası verilecek! Başarı teşvik programı şartları neler?

Takdir teşekkür alan öğrencilere karne parası verilecek! Başarı teşvik programı şartları neler?
GİRİŞ

Okulların kapanmasına az bir süre kala karne paraları da araştırılmaya başladı. Peki, Başarı Teşvik Programı şartları neler? Karne parası kimlere ödenecek? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz aylarda başarılı öğrencilere yönelik Başarı Teşvik Programı müjdesi verilmişti. Duyurulan bu yeni sosyal yardım kapsamında başarılı öğrencilerin yardım parası alması sağlanıyor.

Başarı Teşvik Programı kapsamında öğrencilere para yardımı yapılacak. Bu kapsamda asgari ücretin yüzde 60’ı kadar bir ödeme yapılması hedefleniyor. Başarı Teşvik Programı sadece Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda değil, Yükseköğretim Kurumu’na (YÖK) bağlı üniversitelerde eğitim gören öğrenciler için de geçerli olacak.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE YENİ DESTEK!

Başarı Teşvik Programı kapsamında ilkokuldan üniversiteye kadar birçok farklı kademedeki öğrenciler için devlet tarafından destek ödemeleri yapılacak. Okulların kapanmasına az bir süre kala öğrenciler bu programlar kapsamında ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda duyurulan Başarı Teşvik Programı kapsamında ilk dönem paraları yatırılmıştı. İkinci dönemin bitimine az bir süre kala kimlerin program kapsamında ödeme alacakları merak edilmeye başladı.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ve koruma altındaki başarılı öğrencilere yönelik destekleri kısa süre önce duyurmuştu. Bu kapsamda farklı oranlarda ödemeler yapılacak. Başarı Teşvik Programı kapsamında aranan şartlar ise şöyle:

  • Sınıfında ilk 3 ve okulda ilk 5’e girmek,
  • LGS’de %5’lik dilime girmek,
  • Meslek lisesi mezunlarına, iş girmeleri durumunda,
  • YKS’de ilk 500 binde yer almak,
  • Lisans eğitimi alan öğrencisi olan ihtiyaç sahibi ailelere
  • Üniversitede not ortalaması 85 ve üstü ya da dengi olan öğrencilere,
  • Fakültede ilk 5’te yer alanlara,

İlk 500’de yer alan üniversitelere yerleşen ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmektedir

KAYNAK: UŞAK HABER