TİGEM Başvuru Şartları Nelerdir?

TİGEM Başvuru Şartları Nelerdir?
GİRİŞ

TİGEM’e başvuru yapmak için ilgili başvuru dosyalarının TİGEM İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı’na gönderilmeleri gerekir.

Elbette bu gönderim öncesinde dikkat edilmesi gereken bazı TİGEM başvuru şartları da bulunur. Ayrıca kişilerin, TİGEM’in resmi internet sitesinde yayınlanan başvuru ilanı üzerinden de gerekli açıklamalara ulaşmaları mümkündür.

Yanı sıra başvurularını ileten adaylar için hem yazılı hem de sözlü olmak üzere iki tip farklı aşama bulunur. Fakat ancak yazılı sınav sonucunda başarı sağlayan kişiler, kendi alanlarına göre kontenjan dahilinde mülakata katılabilirler.

TİGEM Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

TİGEM personel alımı başvuru şartları arasında gösterilen maddeler şunlardır:

Başvuru yapanların tümü, 399 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname içerisindeki genel şartları kabul etmiş sayılırlar.

Herhangi bir program üzerinde eğitimleri olan veya eğitim denklikleri Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış olan kişiler başvuru yapabilir.

Kişilerin, ilgili KPSS sınavları üzerinden belirtilen baraj puanlarına ulaşılmış olmaları beklenir.

Yazılı sınava girmeye hak kazanan kişilerin, sınav ücretini ödemeleri gerekir.

Yazılı sınavın geçilmesi dahilinde yapılacak olan mülakat, Ankara’da gerçekleşecektir.

TİGEM Personel Alımı Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

TİGEM personel alımı başvuru tarihleri 17 ve 27 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleşecektir. TİGEM başvuru şartları dahilinde başvuru yapacak olan kişilerin, bu tarihler arasında ilgili evrakları teslim etmeleri beklenir. Evraklar ise Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı’na gönderilmelidir. Evraklar, elden veya posta yoluyla kabul edilir.

TİGEM Personel Alımı Yapılacak Kontenjanlar Hangileridir?

TİGEM personel alımı kontenjanları, 50 kişilik kadro için 7 farklı alanda açılmıştır. Lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylardan alım yapılır. Kontenjanlar ise şu şekilde listelenir:

Tarla Bitkileri için 9 kişi

Bitki koruma için 1 kişi

Tarımsal Yapılar ve Sulama için 6 kişi

Zootekni için 3 kişi

Veteriner Hekim kategorisinde 12 kişi

Bilgisayar tekniker kategorisinde 9 kişi

Veteriner Sağlık Teknisyeni kategorisinde ise 10 kişi

TİGEM Başvurusu İçin Eğitim Şartı Nedir?

TİGEM başvurusu için aranan eğitim şartı skalası, açılan TİGEM başvuru şartları kontenjanları dahilinde; Tarla Bitkileri, Bitki Koruma, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Zootekni, Veteriner Hekim, Tekniker ve Veteriner Sağlık Teknisyeni bölümlerinden mezun olan kişilerden oluşur.

KAYNAK: UŞAK HABER