TIMSS 2023 Sınavı Uşak’ta Yapılacak

TIMSS 2023 Sınavı Uşak’ta Yapılacak
GİRİŞ

Uşak Ömer-Dönmez Toklu Ortaokulu, mayıs ayında düzenlenecek olan TIMSS 2023 Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması sınavında ülkemizi temsil edecek.

Uşak Ömer-Dönmez Toklu Ortaokulu, TIMSS 2023 - Trends in International Mathematics and Science Study: Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması sınavında Türkiye’yi temsil ediyor!

87 ülkeden öğrencilerin katılacağı uluslararası TIMSS 2023 sınavı, öğrencilerin matematik ve fen alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik bir tarama araştırması. Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (International Association for the Evaluation of Educational Achievement) IEA'nın bir projesidir.

timss-2023-sinavi-2.jpeg

BAKANLIK YETKİLERİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Mayıs ayında, Uşak Ömer-Dönmez Toklu Ortaokulu gerçekleştirilecek olan TIMSS 2023 sınavı için hazırlanan Bilişim Teknolojileri sınıfı ve çalışmalar Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Alpay Türkan’ın da katılımıyla gözden geçirildi.

timss-2023-sinavi-3.jpeg