TÜBİTAK 2023 lisans, önlisans, yüksek lisans, doktora burs tutarlarını açıkladı

TÜBİTAK 2023 lisans, önlisans, yüksek lisans, doktora burs tutarlarını açıkladı
GİRİŞ

TÜBİTAK lisan, yüksek lisans ve doktora derecesindeki öğrencilere verdiği burs miktarlarında düzenleme yaptı. 2023 TÜBİTAK bursu ne kadar oldu, ödemeler ne zaman?

Öğrencilerin yakından takip ettiği TÜBİTAK bursuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. TÜBİTAK burs tutarlarında yeni düzenleme yaptı. Kurumun lisans, önlisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verdiği burs ödemeleri değişti. Peki, 2023 TÜBİTAK bursu ne kadar?

TÜBİTAK araştırmacı öğrencilere maddi destek olmak amacıyla burs ödemeleri yapıyor. Kurumun lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerinde verdiği burslar yeniden düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK burslarına bu yıl ikinci defa artış yaptıklarını duyurdu. TÜBİTAK’ın 2023 yılı zamlı burs miktarları belli oldu.

burs-universite-1.jpg

TÜBİTAK BURSUNA ZAM YAPILDI

Bu sene ikinci kez artış yapılan TÜBİTAK bursları açıklandı. Bakan Kacır’ın duyurusuyla birlikte önlisans veya lisans öğrencisine verilen burs miktarı 2 bin 180 TL’den 3 bin TL’ye çıktı. Kurumun yüksek lisans öğrencisine verdiği burs miktarı 7 bin 275 TL’den, 10 bin TL’ye yükseldi.

Doktora yapan öğrenciler TÜBİTAK’tan artık 9 bin 920 TL yerine 14 bin TL burs alacak. Son olarak TÜBİTAK tarafından doktora sonrası araştırmacılara verilen burs miktarı ise 13 bin 230 TL’den 19 bin TL’ye yükseltildi.

burs-universite-2.jpg

TÜBİTAK 2023 BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yeni düzenlenen TÜBİTAK burs miktarlarını duyurdu. Açıklamaya göre yeni burs tutarları 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Burstan yararlanan öğrenciler zamlı bursların ilk ödemelerini Ağustos ayında hesaplarında görecek. Öte yandan BİDEB 2250 Lisansüstü Bursları Performans Programı şartlarına göre başvuru yapan doktora öğrencileri 5 bin TL ve doktora sonrası araştırmacılar 6 bin TL’ye kadar ödeme alabilecek.

KAYNAK: UŞAK HABER