TÜBİTAK Bursu Ne Kadar?

TÜBİTAK Bursu Ne Kadar?
GİRİŞ

TÜBİTAK bursu değeri bu bursu almaya hak kazanan öğrenciler için son derece önemli bir konudur.

Bu bursu almaya hak kazanmış ya da kazanacak öğrencilerin alacakları burs miktarını bilmesi son derece önemlidir. TÜBİTAK bursu ortalama olarak öğrencinin ya da kişinin görev tanımına göre değişiklik göstermektedir. Bu burs değerleri aşağıdaki gibidir:

2210 / A Programı – Tam Burs 3000 TL – Kısmi Burs 1000 TL

2210 / B Programı – Tam Burs 3500 TL – Kısmi Burs 1250 TL

2210 / C Programı – Tam Burs 3500 TL – Kısmi Burs 1250 TL

2210 / D Programı – Tam Burs 3500 TL – Kısmi Burs 1250 TL

2210 / E Programı – Tam Burs 3000 TL – Kısmi Burs 1000 TL

Belirtilen burs ücretleri güncel olup 2022 senesinde verilen burs ücretleridir. Bu ücretlerin alınması için kişilerin belirli şartları sağlayarak başvuru yapmış olmaları gereklidir.

TÜBİTAK Bursu Başvuru Şartları Nelerdir?

TÜBİTAK bursu başvuru şartları genel olarak aşağıdaki gibidir:

Yurt içinde bulunan üniversitelerin TÜBİTAK tarafından belirlenmiş olan matematik, fizik, kimya, biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik, astronomi ve uzay bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, ilahiyat gibi bölümlerinde örgün öğretimde olanlar TÜBİTAK bursu imkanlarından faydalanabilirler.

Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda altın, gümüş ya da bronz madalya kazanan kişiler, yurt içi ya da yurt dışı üniversitelere kayıt yaptırarak bu burstan faydalanabilirler.

Belirtilen şartları sağlayan kişiler bu burs imkanlarından kolaylık ile faydalanabilirler.

TÜBİTAK Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

TÜBİTAK Bursu başvurusu yapmak için kişilerin dikkat etmesi gereken nokta öncelikle ARBİS adı verilen Araştırmacı Bilgi Sistemi üzerine kayıt yaptırmaktır. Kayıt yaptıran herkes ardından BİDEB yani TÜBİTAK Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden açılan burs türlerine başvuru yapabilirler. Yapılan başvurular çok kısa sürede incelenerek sonuçlanır. Olumlu sonuç alan kişilerin bursu ilgili banka hesaplarına yatırılır.

TÜBİTAK Burs Başvurusu Nasıl Takip Edilir?

TÜBİTAK Burs başvurusu takip etmek için BİDEB sistemi kullanılabilir. Sistem üzerinden TÜBİTAK bursu başvurusunun tüm adımları takip edilebilir.

KAYNAK: