Tüm kariyerinizi etkileyebilir! Doğru lise tercihinde önemli püf noktaları!

Tüm kariyerinizi etkileyebilir! Doğru lise tercihinde önemli püf noktaları!
GİRİŞ

Eğitim hayatının en önemli evrelerinden olan lise için doğru okul tercihi son derece önemli. Peki, doğru lise tercihi nasıl yapılır? Lise tercihinde dikkat edilmesi gerekenler…

Eğitim hayatının hatta başarılı bir kariyerin en temel basamaklarından biri lise öğrenimidir. Hayatta gerek duyulacak ve üniversitede de işinize yarayacak bilgilerin temeli bu dönemde atılmaktadır.

Kişiselin meslek tercihlerinde bile etki eden lise eğitiminde öğrencilerin doğru liseyi tercih etmeleri ise son derece önemlidir. Lise tercihinde her öğrencinin fen lisesi ya da Anadolu listelerini tercih etmeleri zorlanmamalıdır. Yeteneklerine göre meslek liselerini tercih eden öğrencilerin çok daha başarılı bir eğitim ve kariyer fırsatı elde etmeleri sağlanmaktadır.

LİSE TERCİHİNDE YÜZDELİK DİLİME DİKKAT!

Lise tercih edecek öğrencilerin dikkat etmesi gereken birinci temel husus gene yüzdelik dilimdir. Öğrencilerin kaç net yaptıkları y da kaç puan aldıkları değil, kaç yüzdelik dilimde oldukları önemli bir etkendir. Bu nedenle sonuçlar belli olunca genel yüzdelik dilime bakmak gerekiyor.

Lise tercihinde dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu ise ulaşım olacaktır. Kabul şartlarının sağlanması halinde ulaşım, eğitim kadrosu, yabancı dil faktörü ve daha pek çok farklı unsur bu kapsamda dikkate alınmaktadır.

DOĞRU LİSE TERCİHİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Doğru lise tercihlerinde en çok kafa karışıklıklarına neden olan konulardan bir diğeri ise devlet mi yoksa özel – yabancı liseler mi sorusu da ilk sırada yer alıyor. Bu kapsamda özellikle yabancı lise sürecinde ön kayıt dönemlerinin iyi takip edilmesi gerekiyor. Elbette ekonomik koşullarda önemli bir etken olacaktır.

Sadece normal liselere değil, öğrencilerin yeteneklerine göre meslek liselerine de yönlendirilmeleri önemlidir. Meslek lisesi mezuniyeti ile günümüzde Türkiye’de birçok farklı alanda iyi bir kariyer fırsatı da sağlanıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER