Üniversite öğrencilerinin kredileri bursa dönecek! Depremzedeler burs ne kadar? Burslar zaman verilecek?

Üniversite öğrencilerinin kredileri bursa dönecek! Depremzedeler burs ne kadar? Burslar zaman verilecek?
GİRİŞ

Depremzede üniversite öğrencilerine yeni burs olanakları duyuruldu. Öğrencilere burs ve yurt desteği konusunda yeni detaylar ortaya çıktı. Peki, depremzede öğrencilere burs ne kadar?

Türkiye’de geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen büyük deprem felaketi sonrasında öğrenciler başta olmak üzere birçok farklı kesim için destekler de gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur seçimlerine hazırlanan Erdoğan ise kısa süre önce konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Depremde yakınlarını kaybeden veya evi, işyeri hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verileceğini aktardı. Depremzede öğrencilere verilecek burs miktarı, başvuru şartları ve bursların ne zaman ödeneceğine dair tarihler de merak konusu oldu.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE BURS VERİLECEK!

Erdoğan’ın kısa süre önce TRT’de yaptığı açıklamalar gündemde ilk sıralara oturdu. Toplumun birçok kesimine ikinci tur seçimleri öncesinde de yeni müjdeler veren Erdoğan, depremzede öğrencileri de unutmadı. Yakınını kaybeden, evi orta ve yüksek hasarlı depremzede öğrencilerin tamamına burs verileceğini ve yurtlarda da öncelik sağlanacağının altını çizdi.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE NE KADAR BURS VERİLECEK?

Depremzede öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarına daha rahat şekilde devam etmelerini sağlamak için burs ve çeşitli diğer destekler devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından henüz depremzede öğrenciler için ne kadar burs verileceği konusunda net bir açıklama yapılmadı. Seçimlerden sonra söz konusu bursun miktarı ve detaylarının da açıklanması bekleniyor.

KREDİ ALMAKTA OLANLARIN KREDİLERİ BURSA DÖNÜŞECEK!

Hali hazırda kredi almakta olan depremzede öğrencilerin bu öğrencim kredilerinin de bursa dönüştürüleceği açıklandı. Yakınını kaybeden veya evi ve iş yeri orta ve üstü hasar görenlerin tamamına verilecek bursa ek olarak kredi alanların da bu kredilerinin bursa dönüştürüleceği açıklandı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Depremzede öğrencilerin burs imkanlarından yararlanmaları için Gençlik ve Spor Bakanlığına başvurularını yapmaları gerekecek. Bu kapsamda kredi alan öğrenciler burs almaya başlarken, diğer öğrencilere de doğrudan burs verilecek. Başvuruları onaylanan öğrencilerin burs alarak öğrenim hayatlarına devam etmeleri ve deprem nedeniyle yaşadıkları maddi sorunların azaltılması sağlanacak.

KAYNAK: UŞAK HABER