Üniversite sınavına girmeden önce bu taktikleri mutlaka bilin! Netleri artıracak pratik YKS tüyoları...

Üniversite sınavına girmeden önce bu taktikleri mutlaka bilin! Netleri artıracak pratik YKS tüyoları...
GİRİŞ

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler bu taktikler sayesinde netlerini artırabilecek. YKS’ye 45 gün kala netlerinizi artırmak için mutlaka bu taktikleri öğrenin. İşte YKS 2023 tüyoları…

Üniversite sınavına girmeden önce bu taktikleri mutlaka bilin! Netleri artıracak pratik YKS tüyoları... - 2023 yılı itibariyle rekor düzeyde başvuruların yapıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Sınava yaklaşık 1,5 ay kala öğrencilerin çalışma tempoları da bir hayli arttı.

Toplamda bu yıl 3 milyon 498 bin 18 adayın başvuru yaptığı YKS sınavı için taktik arayışları da dikkat çekiyor. YKS sınavında bu sene 12’inci sınıf ikinci dönem konularından soru sorulmayacak. YKS’de iyi bir net yapmak isteyen öğrenciler için uzmanlarda taktikler ise peş peşe geldi.

SORU ANALİZİ VE SORU DAĞILIMINA DİKKAT!

YKS’de netlerini artırmak isteyen öğrencilerin ilk olarak güncel konuları ve soru dağılımlarının neler olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Soru tipini ve konuları öğrendikten sonra en az 3 farklı kaynaktan da ders çalışmak ve sınav sorularına yakın soru bankalarını çözmek oldukça faydalı olacaktır. Haftada en az 1 kere deneme sınavı çözmek ise sınav öncesinde netleri artıran en önemli kriterler arasında gösteriliyor. Her deneme sınavı sonrasında soru analizlerinin yapılması son derece önemli.

ÇIKMIŞ SORULARI MUTLAKA İNCELEYİN!

Sadece YKS için değil, tüm sınavlar için çıkmış soru analizleri ve çözümleri netleri en çok etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Geçmiş yıllarda çıkan soruları sınava kadar haftada en az bir defa çözerek ve yanlışları analiz ederek soru kalıplarına alışmanız mümkündür. Bu sayede sınavda karşınıza gelebilecek muhtemel benzer soruları daha kolay çözerek netlerinizi artırabilirsiniz.

2023 YKS SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından kısa süre önce başvuruları alınan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu yıl 17 – 18 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak. 17 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran’da ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve aynı gün öğleden sonra Yabancı Dil Testi (YTD) yapılacak. Sınav tarihlerinin yanı sıra öğrencilerin bu yıl 12. sınıf ikinci dönem konularından da muaf tutulacağı açıklamıştı.

KAYNAK: UŞAK HABER