Uşak Belediyesi’nden gençlere eğitim desteği

Uşak Belediyesi’nden gençlere eğitim desteği
GİRİŞ

Uşak Belediyesi, gençlerin eğitim hayatına katkı sağlamak için önemli bir adım attı. Belediye, TYT, AYT ve YDT sınavlarına girecek olan öğrencilerin sınav giriş ücretlerini karşılayacak.

Uşak Belediyesi, eğitim hayatlarına devam eden gençlere destek olmak amacıyla önemli bir karar aldı. Belediye, 2024 yılında yapılacak olan TYT, AYT ve YDT sınavlarına katılacak olan öğrencilere sınav ücretlerini ödeme sözü verdi.

Konu ile alakalı yapılan açıklamada başvuru şartları, başvuru yeri ve son tarih ile alakalı bilgiler verildi. Öğrencilerin ödemeleri almak için yapması gerekenler haberimizde.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Uşak Belediyesi’nin sınav desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu şartlar Uşak Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından şu şekilde belirtildi:

  • 29 yaşından küçük olmak
  • Uşak’ta ikamet etmek
  • Sınav giriş ücretini ödedikten sonra dekontu belediyeye teslim etmek
  • 18 yaşından küçük olan öğrencilerin velileri ile birlikte başvurmak

Belediyenin eğitim desteği için son başvuru tarihi 31 Mart Pazar olarak ifade edildi. Ayrıca başvuru yeri ise Genç Kuşak Akademi. Detaylı bilgi almak ve merak edilenleri sormak için 0534 792 14 93 numaralı telefon ile iletişime geçebilirsiniz.

SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?

2024-YKS’ye girecek olan adaylar, sınav ücretlerini ÖSYM’nin kendi sitesinden ya da belirlediği bankalara yatırabilirsiniz. Bunun yanında internet sitesinden kredi kartı veya banka kartı ile de ödeme yapabilirsiniz. Yeni yılla birlikte zamlanan sınav ücretleri şöyle:

  • Sadece TYT’ye giren adaylar 295,00 TL
  • TYT ile AYT ya da YDT’ye giren adaylar 590,00 TL
  • TYT, AYT ve YDT’nin hepsine giren adaylar 885,00 TL

Geçtiğimiz sene YKS’nin her bir oturumu için 115 TL ödeme yapılıyordu. Bu ödeme 295 liraya çıktı.

usak-sinav.jpg

KAYNAK: UŞAK HABER