Uşak Müftülüğünden öğrencilere ödüllü yarışmalar

Uşak Müftülüğünden öğrencilere ödüllü yarışmalar
GİRİŞ

Uşak müftülüğü, milli ve manevi değerlerimizi yansıtan iki önemli gün için öğrencilere yönelik yarışmalar düzenliyor.

Bu yarışmalar, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ne dikkat çekmek ve öğrencilerin bu günlerin anlamını kavramalarını sağlamak amacıyla yapılıyor.

Yarışmalar, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri arasında gerçekleştirilecek. Yarışmalara katılan öğrenciler, şiir, resim ve fotoğraf dallarında eserlerini sunacaklar. Yarışmaların sonuçları, il ve ilçe müftülükleri tarafından belirlenecek. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, çeşitli ödüller kazanacaklar.

İSTİKLAL ŞAİRİ AKİF ŞİİR OKUMA YARIŞMASI

Ortaokul öğrencileri arasında yapılacak olan bu yarışmada, öğrenciler Mehmet Âkif Ersoy’un şiirlerinden birini okuyacaklar. Şiir seçimi öğrencilere ait. Yarışmada birinci olan öğrenci 5000 TL, ikinci olan öğrenci 3000 TL, üçüncü olan öğrenci ise 2000 TL ödül alacak. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin son başvuru tarihi 11 Mart 2024. Yarışma ile ilgili detaylı bilgi için il ve ilçe müftülükleri ziyaret edilebilir.

ÇANAKKALE RUHU RESİM VE FOTOĞRAF YARIŞMASI

Lise ve üniversite öğrencileri arasında yapılacak olan bu yarışmada, öğrenciler Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün ruhunu yansıtan resim ve fotoğraflarını gönderecekler. Resim yarışması lise öğrencileri, fotoğraf yarışması ise üniversite öğrencileri için düzenlenecek. Çanakkale Ruhu resim yarışmasının ödüller: 1.’ye 1.500 TL, 2.’ye 1000 TL ve 3.’ye 500 TL olacak.

Çanakkale Ruhu fotoğraf yarışmasında ise birinci olan öğrenci 2000 TL, ikinci olan öğrenci 1500 TL, üçüncü olan öğrenci ise 1000 TL ödül alacak. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin son başvuru tarihi 8 Mart 2024. Başvurular il ve ilçe müftülüklerine yapılacak.

Uşak müftülüğü yaptığı açıklamada tüm öğrencileri yarışmalara katılmaya davet etti.

KAYNAK: UŞAK HABER