Uşak Müftülüğü’nün çocuk kursiyerleri kumbaralarını Gazze’ye gönderiyor: “Bravo…”

Uşak Müftülüğü’nün çocuk kursiyerleri kumbaralarını Gazze’ye gönderiyor: “Bravo…”
GİRİŞ

Gazze’de yaşananlara Uşak İl Müftülüğü sessiz kalmadı. Kursiyer olan çocukların bağışladığı kumbaralarıyla ilgili paylaşım yapan Uşak İl Müftülüğü, Gazze için yeniden umut verdi.

Ekim ayının ortalarında Orta Doğu’da başlayan sıcak çatışma, iki ateş hattının arasında kalan Gazze için katlanılmaz bir hal aldı. Hamas’ın İsrail’e saldırmasıyla başlayan sıcak temasta herhangi bir insan tahliyesi koridoru açmadan ateş açmaya başlayan İsrail, özellikle Gazze’yi hedef alır hale geldi. Gazze’de yaşayan sivil halkın yaşamını riske atan İsrail, son günlerdeki saldırılarla birlikte genç, yaşlı, hatta birçok çocuğun ölümüne neden oldu. Gazze’de yaşanan insanlık dramına Uşak İl Müftülüğü de sessiz kalmadı.

Gazze’de yaşayanların yaşam hakkını korumak için devreye giren Türkiye, diplomatik girişimlerini sürdürürken; ateşkese yanaşmayan İsrail, geçtiğimiz gün Gazze’ye bir kez daha saldırıldı. Yaşamını yitiren kişilerin birçoğunun çocuk olduğu öğrenilirken, savaşın acı bilançosu her geçen gün katlanmaya başladı. Bunun üzerine Uşak İl Müftülüğü’ne giden çocuk kursiyerler örnek alınacak bir bağış girişiminde bulundu.

MİNİK KURSİYERLER, GAZZE’YE YARDIM ELİ UZATTI

Uşak İl Müftülüğü’nden Kur’an kursu alan minik çocuklar, yaşıtlarının yaşam hakkı için harekete geçti. Kumbaralarında biriktirdikleri paraları Gazze’deki akranları için bağışlamak isteyen çocuklar, Uşak il Müftüsü Burhan Çakır ile bir araya geldi. O anları sosyal medya paylaşımı ile duyuran Uşak İl Müftülüğü, yapmış olduğu paylaşımla; “İl Müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızda öğrenim gören minik öğrencilerimiz, kumbaralarında biriktirdikleri 22.972 TL’yi Gazze’deki akranlarına ulaştırılmak üzere İl Müftümüz Burhan Çakır’a teslim ettiler” dedi.

MÜFTÜ ÇAKIR’DAN OYUNCAK VE YİYECEK İSTEDİLER

Uşak İl Müftülüğü’nde çocuklar ile bir araya gelen İl Müftüsü Burhan Çakır, çocukların bağışlarını ve taleplerini kabul etti. Çocukların Müftü Çakır’dan istedikleri yürek burkan talepleri ise, Uşak İl Müftülüğü’nün paylaşımıyla ortaya çıktı. Paylaşıma düştüğü notun devamında; “Ziyarette, 'Gazze'deki kardeşlerimizi seviyoruz, onlar ölmesin, bu paralarla onlara yiyecek ve oyuncak alın' diyen güzel yürekli minik öğrencilerimize, İl Müftümüz bu duyarlı davranışları için teşekkür ederek, çeşitli hediyeler takdim etti. Kendileri küçük yürekleri büyük yavrularımızı ve onlara bu duyarlılığı kazandıran Öğretici ve velilerimizi tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz” ifadelerini kullanan Uşak İl Müftülüğü, çocukların paylaşma isteğinin örnek olmasına vesile oldu.

KAYNAK: UŞAK HABER