Uşak Ömer Bedrettin Uşaklı Öykü Yarışması başlıyor

Uşak Ömer Bedrettin Uşaklı Öykü Yarışması başlıyor
GİRİŞ

Türk edebiyat ve siyaset tarihinin öneli şahsiyetlerinden Ömer Bedrettin Uşaklı adına 6 bin TL büyük ödüllü öykü yarışması başlıyor. Uşak ödüllü öykü yarışması başvuru şartları ve büyük ödül!

Türk edebiyatının ve siyaset hayatının önemli isimlerinden Ömer Bedrettin Uşaklı adına Uşak’ta ödüllü öykü yarışması düzenlenecek. ‘’Doğumunun 120. Yılında Anadolu Şairi’’ başlığı altında duyurulan öykü yarışması için katılım şartları ve tarihler belli oldu.

Ödüllü öykü yarışması kapsamında ‘’Türkiye Yüzyılı’nı Nasıl Hayal Ediyorsunuz?’’ konusu hakkında yazılacak öyküler seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

UŞAK ÖDÜLLÜ ÖYKÜ YARIŞMASI BAŞVURU TARİHLERİ

Ömer Bedrettin Uşaklı’yı anmak amaçlı Uşak Belediyesi tarafından ödüllü öykü yarışması düzenleniyor. Bu kapsamda son başvuru tarihi 05 Şubat 2024 olarak duyuruldu. Sonuçların açıklanma tarihi ise 15 Şubat 2024 olarak belirlendi.

Seçici kurulda Prof. Dr. Erol Duran, Doç. Dr. Mustafa Ulutaş ve Dr. Beyhan Can’ın yer aldığı yarışmada üç farklı kategoride ödüller verilecek. Yükseköğretim, lise ve ortaokul kategorisinde dereceye giren öğrencilere para ödülü ve plaket verilecek. Ayrıca seçici kurulun 3 eser için mansiyon ödül hakkı da bulunuyor.

YARIŞMA ÖDÜLLERİ NELER?

Öykü yarışmasını kazanan yükseköğretim kategorisindeki yarışmacılara birincilik ödülü 6.000 TL, ikincilik ödülü 4.000 TL, üçüncülük ödülü 2.000 TL ve plaket ödülleri verilecektir.

Lise kategorisinde birincilik ödülü 3.000 TL, ikincilik ödülü 2.000 TL ve üçüncülük ödülü ise 3.000 TL olarak belirlenmiştir.

Ortaokul kategorisinde ise birinciye 2.000 TL, ikinciye 1.500 TL ve üçüncüye ise 1.000 TL ödül verilecektir. Seçici kurulun beğendiği en çok 3 yarışmacıya ise mansiyon ödülü verilecektir. Uşak Belediyesi Kültür Yayınları Kitap Seti ve Plaket mansiyon ödülü olarak belirlenmiştir.

YARIŞMAYA KATILMA ŞARTLARI:

Bu yarışmaya, Uşak’ta ortaokul, lise veya yükseköğrenime devam eden öğrenciler katılabilmektedir.

1- 1. Kategori: Ortaokul

Adaylar yarışmaya sadece bir öyküyle katılabilirler.

2.Kategori: Lise

Adaylar yarışmaya sadece bir öyküyle katılabilirler.

3.Kategori: Yükseköğrenim Kategorisi 1 (Üniversite ve Yüksek Okul )

Adaylar yarışmaya sadece bir öyküyle katılabilirler.

Öykülerde, öykü yazarının kimliğini belirten hiçbir bilgi bulunmayacaktır.

Yarışmaya katılacak öyküler ve özgeçmiş; 12 punto, Times New Roman karakterinde ve 1,5 satır aralığında yazılmalıdır. Öyküler A4 kâğıdına yazılacaktır.

Öyküler (4 nüsha olarak) teslim edilecektir. Her öykü küçük zarfa konulacak ve bütün öyküler ise büyük zarfa konularak tek zarfta teslim edilecektir.

3- Öykü konusu: Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin beklentilerini, sosyal ve beşeri olarak irdeleyecek, ideal olan ülke, şehir tasavvurlarını anlatmaları istenmektedir. “Türkiye Yüzyılı nasıl olmalıdır ki; insanlarımızın refah ve mutlulukları ömürleri sonuna kadar devam etsin?” Sorusunun cevabı aranacaktır.

4- Öyküler 5 (A 4) sayfayı geçmeyecek boyutta olacaktır.

5- Yarışmaya gönderilen öyküler iade edilmeyecektir.

6- Birden fazla kişi tarafından yazılmış ortaklaşa öyküler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

7- Uşak Belediyesi yarışmaya katılan eserlerin bedelsiz olarak basım, reklam, tanıtım, her türlü dijital, görsel, yazılı alanlarda yayımlama, yayma, kopyalama, çoğaltma, hakkına sahiptir.

8- Yarışmada ortaokul, lise ve Yükseköğrenim kategorilerinde ilk üçe giren öykülere ödül verilecektir. Ayrıca bu kategorilerde mansiyon ödülü verilecektir.

9-Sonuçların açıklanmasının ardından dereceye giren öykülerin, 2024 Ömer Bedrettin Uşaklı Öykü Kitabı basımı için Word dosyası halinde [email protected] adresine gönderilmesi istenecektir.

10-Seçici Kurul üyeleri yapacakları değerlendirmede bütün kategorilerdeki dereceleri iki katılımcı arasında paylaştırabilir. Bu durumda kategorinin belirlenen ödülü dereceye girenler arasında eşit olarak paylaştırılır.

11- Yarışmaya gönderilen öykülerin bu şartnamenin herhangi bir maddesine aykırılığı, alıntı, kopya ya da başkasına ait olduğunun tespit edilmesi durumunda söz konusu öyküler yarışma dışı bırakılacak olup hukuki sorumluluğu da yarışmacıya ait olacaktır.

12- Yarışmaya son başvuru tarihi 05 Şubat 2024 olup son başvuru tarihinden sonra ulaşan öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır. Postadaki gecikmeler ya da teknik aksaklıklar nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurulardan Uşak Belediyesi sorumlu değildir.

13- Öyküler Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Cumhuriyet Mahallesi, Atapark Meydanı Caddesi No:49/A Merkez/Uşak adresine elden, APS, Kargo ve kurye ile teslim edilir.

14- Yarışmaya gönderilen ve ödül kazanan eserlerin Uşak Belediye Başkanlığı’nca talep edilen her türlü evrağın posta (PTT) veya kargo ücreti katılımcıya aittir.

15-Yarışmaya giren her eser ve sahibi 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında; https:// https://www.usak.bel.tr/sayfa/kvkk/ linkinde bulunan K.V.K.K. Aydınlatma Metni ve Gizlilik Taahhütname’si kabul etmiş sayılacaktır.

16- Yarışma sonuçları 15 Şubat 2024 tarihinde usak.bel.tr ve https://usakkultursanat.com sitesinde yayınlanacaktır.

17- Ödül töreni 21.02.2024 tarihinde yapılacak olup, ödül töreni tarihi değişmesi hakkı Uşak Belediyesi tarafından saklıdır.

18- Yarışmaya öykü gönderen yarışmacılar bu şartnameyi kabul etmiş sayılır.

19-SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

Prof. Dr. Erol Duran

Doç. Dr. Mustafa Ulutaş

Dr. Beyhan Can

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi

YARIŞMA TAKVİMİ:

Son Başvuru Tarihi: 05 Şubat 2024

Sonuçların Açıklanma Tarihi: 15 Şubat 2024

20-VERİLECEK ÖDÜLLER:

Yükseköğrenim kategorisi için:

  1. Esere Para Ödülü Altı Bin (6.000 TL) Türk Lirası, plaket.
  2. Esere Para Ödülü Dört Bin(4.000 TL) Türk Lirası, plaket.
  3. Esere Para Ödülü İki bin (2.000 TL) Türk Lirası, plaket.
  4. Seçici Kurulun Belirlediği En Fazla 3 Yarışmacıya Mansiyon Ödülü: Uşak Belediyesi Kültür Yayınları Kitap Seti, Plaket

Lise Kategorisi için:

  1. Esere Para Ödülü Üç Bin (3.000 TL) Türk Lirası, plaket.
  2. Esere Para Ödülü İki Bin(2.000 TL) Türk Lirası, plaket.
  3. Esere Para Ödülü Bin (1.000 TL) Türk Lirası, plaket.
  4. Seçici Kurulun Belirlediği En Fazla 3 Yarışmacıya Mansiyon Ödülü: Uşak Belediyesi Kültür Yayınları Kitap Seti, Plaket

Ortaokul Kategorisi için:

  1. Esere Para Ödülü İki Bin (2.000 TL) Türk Lirası, plaket.
  2. Esere Para Ödülü Bin Beş yüz(1.500 TL) Türk Lirası, plaket.
  3. Esere Para Ödülü Bin (1.000 TL) Türk Lirası, plaket.
  4. Seçici Kurulun Belirlediği En Fazla 3 Yarışmacıya Mansiyon Ödülü: Uşak Belediyesi Kültür Yayınları Kitap Seti, Plaket

YARIŞMAYA KATILIM VE İLETİŞİM ADRESİ;

UŞAK BELEDİYESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Meydanı No:49

İletişim: Ahmet Seyfi DOĞAN

İletişim Telefonu: 02762275163-618