Uşak şehitlerini andı: Okullarda şehitlerimiz için saygı duruşu

Uşak şehitlerini andı: Okullarda şehitlerimiz için saygı duruşu
GİRİŞ

Peş peşe gelen şehit haberleriyle kahrolduk. Pençe Kilit Operasyonunda şehit olan askerlerimiz için Uşak’taki tüm okullarda saygı duruşunda bulunuldu.

Türkiye, cumartesi akşamı gelen şehit haberleri ile yasa boğuldu. Şehitlerimizin acısı tüm yüreklere dokundu. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı önemli bir karar aldı.

Kuzey Irak’taki Pençe Kilit operasyonunda şehit olan 9 kahraman askerimiz için Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde tüm okullarda saygı duruşu yapılmasını kararlaştırmıştı. Bu karar Uşak’ta da uygulandı ve tüm okullarda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında duygusal anlar yaşandı.

UŞAK’TA OKULLARDA DUYGUSAL ANLAR

MEB kararı doğrultusunda bugün Uşak’ta da tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, ders başlamadan önce şehitlerimiz için 1 dakika saygı duruşunda bulundu. Okullarda bayrak töreni öncesi yapılan saygı duruşunda öğrencilerin gözleri doldu. Saygı duruşu ile şehitler bir kez daha anıldı.

Saygı duruşunun ardından öğrenciler hep birlikte İstiklal Marşımızı okudular. Öğrenciler, şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkarak milli birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Saygı duruşu, etkinliğin sonunda okullarda ara tatil öncesindeki son haftanın ilk ders saatine geçildi.

KAYNAK: UŞAK HABER