Uşak Üniversitesi akademisyenleri dünyanı en etkili bilim insanı seçildi!

Uşak Üniversitesi akademisyenleri dünyanı en etkili bilim insanı seçildi!
GİRİŞ

Açıklanan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine Uşak Üniversitesi akademisyenlerinden isimler girdi. Listeye ilişkin Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’tan açıklama gecikmedi.

Uşak Üniversitesi akademisyenleri dünyanı en etkili bilim insanı seçildi! - Stanford Üniversitesi’nin nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, yapılan atıf sayısı, patent sayısı ve h-indeksi gibi ölçütlere göre belirlemiş olduğu ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesi 2023 yılı için de ortaya çıktı. 22 bilimsel alan ve 174 alt alanda yapılan sıralamada Uşak Üniversitesi’nden birçok akademisyen yer aldı. Akademisyenler hem “Yıllık Etki” hem de “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde yer edinerek; Uşak Üniversitesi’nin başarısını kanıtlamış oldu.

7 milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2’lik dilime girerek dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer almayı başaran Uşak Üniversitesi akademisyenlerinin isimleri de açıklandı. “Yıllık Etki” kategorisinde 6 öğretim üyesi, “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde ise 5 öğretim üyesi olmak üzere Uşak’tan toplam 7 öğretim üyesi, bu seneki listeye girmeye hak kazandı. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, konuyla ilgili bir açıklama da yaptı.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİNİN LİSTEDEKİ YERİ BELLİ OLDU

Uşak Üniversitesinden “Yıllık Etki” kategorisinde yer alan öğretim üyelerinin isimleri de belli oldu. Sıralamaya 49.922’nci sıradan Prof. Dr. Hakan Çalışkan girerken, 133.959’uncu sıradan giren isim Prof. Dr. Ekrem Savaş olarak açıklandı. Uşak Üniversitesi akademik kadrosunda yer alan Prof. Dr. İlker Uğulu, sıralamaya 170.961’inci sıradan girerken, Prof. Dr. Osman Asi, 207.029’uncu sırada; Doç. Dr. Onur Güneser, 334.902’nci sırada; Doç. Dr. Ali Yavuz ise 587.319’uncu sırada listedeki yerini aldı. Öte yandan Uşak Üniversitesi’nden “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde yer alan öğretim üyeleri de açıklandı. Prof. Dr. Hakan Çalışkan, listeye 177.506’ncı sıradan giriş yaparken, Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın sıralaması 190.979; Prof. Dr. Yaşar Gök’ün sıralaması 326.392; Prof. Dr. Osman Asi’nin sıralaması 361.112; Prof. Dr. İlker Uğulu’nun sıralaması ise 475.936 oldu.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. SAVAŞ’TAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan listeye giren akademisyenlere yönelik açıklama yapan Prof. Dr. Savaş, “Uşak Üniversitesi olarak uluslararası başarılarımız tesadüf değildir. Kalite odaklı çalışmalarımız uluslararası başarıları da beraberinde getiriyor. Bir kez daha açıklanan listede yer almaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyduk. Öğretim üyelerimizin başarıları genç akademisyenlerimize rol model olmaktadır” diye konuştu. Ardından açıklamalarını sürdüren Rektör Savaş, şunları söyledi:

‘‘YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Uşak Üniversitesini bulunduğu noktadan daha da ileriye götürmek için Uşak Üniversitesi ailesi olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Üniversitemiz 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında da önemli başarılara imza atmaya devam edecektir.”

KAYNAK: UŞAK HABER