Uşak Üniversitesi gençleri iş sahibi yapıyor! Son gün 17 Aralık

Uşak Üniversitesi gençleri iş sahibi yapıyor! Son gün 17 Aralık
GİRİŞ

Uşak Üniversitesi, Avrupa Birliği NEET Projesi ile gençlere istihdam fırsatı sunuyor. Proje kapsamında 50 gencin ücretsiz olarak katılabileceği beş farklı eğitim programı açıldı.

Projenin adı “Youth are working Uşak is Developing” (Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor). EuropeAid/168241/ID/ACT/TR/169 sözleşme numarası ile Avrupa Birliği tarafından destekleniyor.

Projenin yürütücüsü Uşak Üniversitesi. Projenin amacı, Uşak’ta yaşayan 18-29 yaş arası ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin işgücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak ve nitelikli işgücü oluşturmak. Başvurular 17 Aralık’a kadar devam ediyor.

VERİLECEK EĞİTİM PROGRAMLARI

Proje kapsamında 50 gencin katılabileceği beş farklı eğitim programı sunuluyor. Eğitimler 44 gün süre ile Uşak Üniversitesi’nde yüz yüze gerçekleştirilecek. Eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifika verilecek. Eğitimler alanında yetkin eğitmenler tarafından verilecek. Eğitim programları şunlar:

  • Open-End İplik Makinesi Operatörü
  • Bilgisayar Destekli Armürlü Kumaş Tasarımı
  • Grafiksel Çizim
  • Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım
  • E-Ticaret

BAŞVURU ŞARTLARI VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Başvuru yapmak isteyen gençlerin öncelikle Uşak’ta ikamet etmeleri gerekiyor. Gençlerin 18-29 yaş arasında olmaları ve ne eğitimde ne istihdamda olmaları gerekiyor. Bunun yanında başvuru sahiplerinin e-devletten ya da ilgili kurumlardan alınmış, çalışmadıklarını (SGK detaylı hizmet dökümü) ve öğrenci olmadıklarını (öğrenci belgesi sorgulama) gösterir belgeleri sunmaları da şartlar arasında belirtilmiştir.

Başvurular online olarak https://shorturl.at/empSY linkinden yapılabilir. Başvuru süresi 17 Aralık’a kadar devam ediyor. Daha fazla bilgi ve iletişim için aşağıdaki adres ve telefon numaraları kullanılabilir.

Başvuru iletişim adresi: Uşak Üniversitesi, Rektörlük Binası 1. Kat ofisi no:124 Tel: 02762212121 / 4132 Tel: 0 541 126 78 28

Detaylı bilginin alınabileceği mail adresi [email protected]

KAYNAK: UŞAK HABER