Uşak Üniversitesi öğrencilerinden büyük başarı! 40 TÜBİTAK projesi onaylandı

Uşak Üniversitesi öğrencilerinden büyük başarı! 40 TÜBİTAK projesi onaylandı
GİRİŞ

2023 yılı 1. dönem proje başvuru sonuçlarını açıklayan TÜBİTAK’ın söz konusu listesinde Uşak Üniversitesi farkını konuşturdu.

Uşak Üniversitesi öğrencilerinden büyük başarı! 40 TÜBİTAK projesi onaylandı - Ülke içi bilimsel faaliyetlerin yürütülmesine ve desteklenmesinde önemli bir role sahip olan TÜBİTAK, yeni bir duyuru ile gündeme geldi. Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeler Destekleme Programı kapsamında almış olduğu başvuruları değerlendiren kurum, başvuru sonuçlarını paylaştı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen 2209- A ve 2209 B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nın 2023 yılı 1. dönem proje başvuru sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu listede Uşak Üniversitesi’nde eğitim gören onlarca öğrencinin projesinin yer aldığı görüldü.

TÜBİTAK’TAN 40 UŞAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİNE ONAY

Üniversitelerin lisans programlarına kayıtlı bulunan öğrencilerin projeler yolu ile araştırma yapmalarına teşvik edilmesi amacı ile TÜBİTAK tarafından düzenlenen destek programına Uşak Üniversitesi’nin farklı fakültelerinde öğrenim gören toplamda 60 öğrenci başvuruda bulundu. 60 projeyi tek tek değerlendiren TÜBİTAK, toplamda 40 projeye destek vereceğini açıkladı. Ek olarak ‘TÜBİTAK 2209- B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri’ başlığı altında 1 öğrencinin de projesinin kabul edilmiş olduğu bildirildi.

Uşak Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre toplamda 9334 başvurunun bulunduğu programın kabul oranı yüzde 55 olarak hesaplandı. Uşak Üniversitesi ise kabul oranı açısından Türkiye’de 43’üncü, Ege Bölgesi’nde 4’üncü ve TR33 Bölgesinde ise 1’inci oldu.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA GELDİ

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversitenin TÜBİTAK proje desteği başarısının ardından bir açıklamada bulundu. Savaş, söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Uşak Üniversitesi’nin her dönem başarı ve kabul alan öğrenci projelerinin sayısında gözlenen düzenli artış, bu dönem de devam etti.”

Farklı fakültelerin farklı bölümlerinden yapılan ve kabul gören başvuruların sevinci sürerken TÜBİTAK’tan ikinci dönem başvuruları ile ilgili de bilgi geldi. Kurum, proje destek başvuru sürecinin 29 Eylül tarihinde başlayıp 14 Kasım tarihinde sona ereceğini bildirdi.

KAYNAK: UŞAK HABER