Uşak Üniversitesi yemekhanesinde çölyak hastası öğrenci ve personel düşünülüyor

Uşak Üniversitesi yemekhanesinde çölyak hastası öğrenci ve personel düşünülüyor
GİRİŞ

Çölyak hastası öğrenci ve personel için adım atan Uşak Üniversitesi, yemekhane menüsüne yenisini ekledi. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’tan da açıklama gecikmedi.

Özel beslenme gerekliliği olan birçok hastalık, herkesin yediği besinleri yemeği pek de mümkün kılmıyor. Bu kapsamda özellikle çölyak hastası olanlar glüten içeren hiçbir şey ile beslenmiyor. Beslenmelerinde çeşitli glütensiz tahıllar olması gereken bu hastaların daha çok taze meyve ve sebze ile baklagil ve protein ağırlıklı beslenmeleri öneriliyor. Bunun farkında olan ve farkındalık yaratmak isteyen Uşak Üniversitesi, yemekhanesine çölyak hastası öğrenciler ve personelinin güvenle beslenebilmeleri için yeni bir menü ekledi.

Çölyak hastası olan öğrenci ve personel için harekete geçen Uşak Üniversitesi bir ilke imza attı. Yeni bir menü oluşturan Uşak Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken; üniversitenin atmış olduğu bu adıma karşılık, Uşak Çölyak PKU Elele Derneği’nden bir teşekkür paylaşımı da geldi.

usak-universitesi-yemekhanesinde-colyak-hastasi-ogrenci-ve-personel-dusunuluyor-1.jpg

“ÇÖLYAKLI ÖĞRENCİLERİMİZ VE PERSONELİMİZ BESLENME İHTİYAÇLARINA UYGUN BİR ŞEKİLDE BESLENEBİLİRLER”

Konuyla ilgili ilk açıklama Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’tan geldi. Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı Beslenme Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün atmış olduğu yeni adımı değerlendiren Prof. Dr. Ekrem Savaş, çölyak hastalığına sahip öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun olarak özel menüler hazırlanan menülere dikkat çekti. Bu konuda ayrıntılı bir açıklama gerçekleştiren Prof. Dr. Ekrem Savaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“13 Kasım 2023 tarihinden itibaren Bir Eylül Yerleşkemizde bulunan ve günlük ortalama 7 binin üzerinde öğrenci ve personele yemek hizmeti veren yemekhanemizde glütensiz menü çıkarmaya başladık. Günde 2 öğün olarak hem öğlen hem de akşam bu menümüz olacak. Çölyaklı öğrencilerimiz ve personelimiz, günlük yemeklerini rahatlıkla seçebilir ve beslenme ihtiyaçlarına uygun bir şekilde beslenebilirler.”

usak-universitesi-yemekhanesinde-colyak-hastasi-ogrenci-ve-personel-dusunuluyor.jpg

“UŞAK ÇÖLYAK PKU ELELE DERNEĞİ VE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yeni akademik yıl için Uşak Çölyak PKU Elele Derneği ile de bir araya gelerek konuyla ilgili çalışmalara hemen başladıklarını anlatan Prof. Dr. Savaş ‘‘Konuyla ilgili hem üniversitemiz içinde hem de şehrimizin sivil toplum kuruluşlarıyla istişarelerde bulunduk. Üniversitemizde öğrenim gören çölyaklı öğrencilerimizin ve personelimizin isteklerini ve görüşlerini dinledik. Konuyla ilgili neler yapabilirizi konuştuk. Çölyaklı öğrencilerimizin ve personelimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için hemen harekete geçerek yemekhanemizde glütensiz yemek çıkarmakla ilgili çalışmaları başlattık. Bugün itibariyle glütensiz yemek servisimiz başlamış bulunuyor. Üniversitemizde beslenme hizmetlerine başvuran toplam 12 çölyaklı öğrenci ve personel bulunmakta ve yapılan duyurular ile daha birçok çölyaklı öğrenciye ulaşıp hayatlarına katkı yapmak amaçlanmaktadır. Bu süreç içerisinde Uşak Çölyak PKU Elele Derneği ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Ardından öğrencilerden de bir açıklama geldi. Menüden memnun olan öğrenciler, teşekkürlerini şu ifadeler ile iletti:

‘‘Yemekhanemizin çölyak hastalarını düşünüp bir menü çıkarması oldukça güzel. Bu menünün çıkması bizim gibi çölyak hastaları için büyük bir kolaylık. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere üniversite yönetimine ve Uşak Çölyak PKU Elele Derneğine teşekkür ederiz.”

KAYNAK: UŞAK HABER