Uşak Üniversitesi’nden gençlere müthiş fırsat: Ücretsiz eğitim ve istihdam

Uşak Üniversitesi’nden gençlere müthiş fırsat: Ücretsiz eğitim ve istihdam
GİRİŞ

Uşak Üniversitesi, Avrupa Birliği NEET Projesi kapsamında 50 gence ücretsiz mesleki eğitim ve istihdam fırsatı sunuyor. Başvurular için artık sadece 5 gün kaldı.

Uşak Üniversitesi, Avrupa Birliği NEET Projesi ile gençlere mesleki eğitim ve istihdam imkanı sağlıyor. Ücretsiz eğitimlerle alakalı önemli bir açıklama yapıldı.

Başvuru şartlarının belirtildiği açıklamada başvurular için son günün 10 Mart olduğu bilgisi alındı. Bu fırsatı kaçırmamak için haberimizi okumaya devam edin.

EĞİTİM DETAYLARI

Uşak Üniversitesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Youth are working Uşak is Developing” (Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor) isimli projeyi yürütüyor. Projenin amacı, 18-29 yaş arası ne eğitimde ne istihdamda olan gençleri işgücü piyasasına kazandırmak ve nitelikli işgücü oluşturmak.

Proje kapsamında, Uşak Üniversitesi bünyesinde alanında yetkin eğitmenler tarafından verilecek ücretsiz mesleki eğitimlere 50 gencin katılması planlanıyor. Eğitimler, tekstil ve deri sektörüne yönelik beş farklı meslek dalını kapsıyor. Bunlar:

  • Konfeksiyon Elemanı
  • Deri Kesimci
  • Dokuma Makinesi Operatörü
  • Deri Konfeksiyoncu
  • Öp İplik Operatörü

Eğitimler, 44 gün süreyle üniversitede yüz yüze gerçekleştirilecek. Eğitim sonunda, kursiyerlere T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi verilecek. Ayrıca, kursiyerlere eğitim süresince 10 Euro günlük harçlık ödenecek.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Proje için başvurular, 10 Mart 23.59’a kadar online olarak alınacak. Başvuru yapmak isteyen gençlerin, 18-29 yaş arası olması ne eğitimde ne istihdamda olması ve bunu belgelemesi gerekiyor. Başvuru sahiplerinin, e-devletten veya ilgili kurumlardan alınmış, çalışmadığını (SGK detaylı hizmet dökümü) ve öğrenci olmadığını (öğrenci belgesi sorgulama) gösterir belgeleri başvuru formuna eklemeleri zorunlu. Proje kapsamında, engelli gençlere özel kontenjan ayrıldı.

Proje ile ilgili daha fazla bilgi ve iletişim için, aşağıdaki numara ve e-posta adresi kullanılabilir:

02762212121 / 4132 0 541 126 78 28

usak-universitesi-egitim.jpg