Uşak Üniversitesi’nden kısmi zamanlı öğrenci ilanı! Şartlar belli oldu

Uşak Üniversitesi’nden kısmi zamanlı öğrenci ilanı! Şartlar belli oldu
GİRİŞ

Uşak Üniversitesi, maddi durumu yetersiz olan öğrencilerine ders dışı zamanlarında çalışma imkanı sunuyor. İşte ilana başvurmak için yapılması gerekenler

Uşak Üniversitesi öğrencilerine destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kısmi zamanlı öğrenci ilanı açıklandı ve detaylar belli oldu.

Üniversitenin değişik birimlerinde ilgi ve yetenekleri doğrultusunda çalışacak kısmi zamanlı öğrenciler alınacağı ifade edilen ilanda, öğrenciler hayata hazırlanacağı, iş disiplini ve sorumluluk duygusu kazanacağı ve üretken bireyler olarak yetişecekleri vurgulandı. İşte ilana başvuru için son tarih.

BAŞVURU SÜRESİ VE ŞARTLARI

Kısmi zamanlı öğrencilik için başvuracak adayların tezsiz yüksek lisans öğrencisi ve özel öğrenci hariç olmak üzere Üniversitenin kayıtlı öğrencisi olması, disiplin cezası almamış olması, yetim maaşı ve nafaka dışında asgari ücret düzeyinde gelire sahip olmaması, daha önce kısmi zamanlı çalıştırılan öğrenci ile Üniversite arasında yapılan sözleşmeye aykırı davranılması nedeniyle sözleşmesi feshedilmemiş olması, çalıştırılacak iş için yeterli bilgi, beceri ve yeteneğe sahip olması, kayıt donduran öğrenci ve yabancı uyruklu öğrenci olmaması, normal eğitim-öğretim süresi içerisinde öğrenim görüyor olması gerekiyor.

Deprem, sel gibi doğal afetlerden zarar gördüğünü, şehit ve gazi çocuğu olduğunu belgeleyen öğrenciler ile engelli olduğunu belgeleyen öğrencilerden ise normal eğitim-öğretim süresi içinde okuyor olmak, yabancı uyruklu öğrenci olmamak ve disiplin cezası almamış olmak dışında yukarıdaki şartlar aranmıyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kısmi zamanlı öğrenciler, günlük en fazla beş saat, haftalık on beş saat çalışacaklar. 2023 yılı için saatlik çalışma ücretleri 59,62 TL olarak belirlendi. Kısmi zamanlı öğrenci alımı için başvuru süresi 01 Kasım 2023 Çarşamba - 10 Kasım 2023 Cuma tarihleri arasında.

Kısmi zamanlı öğrencilik için başvurular sadece elektronik ortamda yapılıyor. Başvuru birimlerinin kontenjanları, birimlerde yapılacak işin niteliği, öğrencide aranan şartların yer aldığı tablo buradan incelenebiliyor. Başvuruda en fazla beş birim tercih edilebiliyor. Başvuru formu buradan hatasız bir şekilde doldurulup kaydedildikten sonra başvuru yapılan birim sayısı kadar çıktısı alınıp her bir çıktının başvuru sahibi tarafından imzalanarak başvuru yapılan birimlere teslim edilmesi gerekiyor.

İnternetten başvuru esnasında problem yaşayan öğrencilerin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Hizmet Birimi (0276 221 22 09/1411, [email protected]) ile iletişime geçmeleri yeterli olacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER