Uşak Üniversitesi’nden LGBT propagandasına soruşturma

Uşak Üniversitesi’nden LGBT propagandasına soruşturma
GİRİŞ

Uşak Üniversitesi, bir kız öğrencinin mezuniyet töreninde sahneden inerken beline sakladığı LGBT bayrağını açmasına ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Uşak Üniversitesi'ndeki mezuniyet töreninde sahneden inerken bir biz kız öğrencinin LGBT bayrağı açması tepkilere neden oldu.

Sosyal medya hesabından mezuniyet töreninde LGBT bayrağını açtığı görüntüleri paylaşan öğrenci ise gelen tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Mezuniyet töreninde bir kız öğrencinin LGBT bayrağı açtığı görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşmasının ardından Uşak Üniversitesi harekete geçerek soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Uşak Üniversitesi sosyal medya hesabından konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şu şekilde;

Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nün 17.07.2023 tarihindeki mezuniyet töreni sırasında mezun öğrencilerden birisi kıyafetine gizlediği LGBT paçavrasını hiçbir yetkilinin izni ve bilgisi olmaksızın tören esnasında provokasyon amacıyla anî bir hamle ile açmıştır.

Üniversitemiz yönetim birimlerinin bu şahsi eylemi tasvip etmesi ve desteklemesi imkansızdır. Söz konusu şahsî davranışla ilgili resmi işlemler başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

usak-universitesi-lgbt-aciklamasi.jpg