Uşak Üniversitesi’ne ödül Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan: Yerele katkıda birinci!

Uşak Üniversitesi’ne ödül Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan: Yerele katkıda birinci!
GİRİŞ

Geçtiğimiz günlerde açıklanan dünyanın en etkili bilim insanları listesine pek çok akademisyenin girdiği Uşak Üniversitesi’ne bir de ödül geldi. Ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

Uşak Üniversitesi’ne ödül Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan: Yerele katkıda birinci! - Dünyanın en etkili bilim insanları listesine birçok akademisyen sokmuş olan Uşak Üniversitesi’ne 2023-2024 Akademik yılı açılış töreninden bir ödül geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödülü alan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi proje yürütücüsü Prof. Dr. Yaşar Gök, şehrimize ödülle döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve pek çok üniversite temsilcinin katılımıyla gerçekleşen törende “Yükseköğretim Kurulu 2023 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerine teslim edildi. Ödüllerden birini alan Uşak Üniversitesi’nin başarısı dikkat çekti.

usak-universitesine-odul-cumhurbaskani-erdogandan-2.jpg

TÖRENİN AÇILIŞ KONUŞMALARINDA TÜRKİYE YÜZYILI MESAJI VERİLDİ

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversiteler, yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini hem tarihini değiştirir. Beşeri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın lokomotifi olan üniversiteler, ülkeler açısından uluslararası düzeyde rekabetin itici gücünü oluşturur” açıklamasında bulunurken; bir açıklama da YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar’dan geldi. 2023-2024 Akademik Yılı’na ilişkin mesajlar vere Özvar, şunları söyledi:

“Yükseköğretim Kurulu olarak, Türkiye Yüzyılı’nda vizyonumuz; kalite odaklı ve akademik performansa dayalı yönetim anlayışını benimseyen, çeşitliliği ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücü profili ile üniversite-sektör iş birliği modellerini destekleyen; nihayet ulusal, bölgesel ve küresel sorunlara duyarlı, evrensel düzeyde geleceğe yön veren yenilikçi ve rekabetçi bir yükseköğretim sistemi inşa etmektir.”

usak-universitesine-odul-cumhurbaskani-erdogandan-1.jpg

UŞAK ÜNİVERSİTESİ YEREL KALKINMAYA KATKI ÖDÜLÜYLE DÖNDÜ

Açılış konuşmalarının ardından YÖK tarafından “bireysel, kurumsal, özel alan ve özel” olmak üzere dört kategoride her sene verilen ödüller, “Yükseköğretim Kurulu 2023 Üstün Başarı Ödülleri” adı altında bu sene de dağıtıldı. Kurumsal kategoride ‘Yerel Kalkınmaya Katkı’ ödülünü alan üniversite şehrimizin üniversitesi Uşak Üniversitesi oldu. Bölgesel kalkınma projelerindeki elde ettiği başarıları neticesinde bu ödüle layık görülen Uşak Üniversitesi, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

KAYNAK: UŞAK HABER