Uşaklı lise öğrencileri, çevrimiçi bilgi yarışması yapılıyor! Sadece 7 gün kaldı

Uşaklı lise öğrencileri, çevrimiçi bilgi yarışması yapılıyor! Sadece 7 gün kaldı
GİRİŞ

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yeni bir yarışmanın haberi geldi. Lise öğrencileri için düzenlenen yeni yarışmaya ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı.

Birçok projeyi peş peşe hayata geçirmeye devam eden Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, son olarak bir yarışmanın haberini verdi. Okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları kapsamında bir bilgi yarışması gerçekleştirileceğini duyuran Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yarışmanın çevrimiçi olacağını belirtti. Liselerarası düzenlenecek olan yarışmanın takvimi de ortaya çıktı.

Lise öğrencilerinin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcükler ile buluşmasını hedefleyen bir yarışma ile Uşaklı liste öğrencilerine seslenen Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, duyuruyu yayınladı. Duyuru kapsamında yarışmanın ayrıntılarını bildiren Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yarışı kazanan öğrencilere ödüllerin verileceği günü de açıkladı.

safahat-bilgi-yarismasi.jpg

SAFAHAT KONULU BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ kapsamında birçok yarışmayı öğrenciler için peş peşe düzenleyen Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kez ‘Safahat’ konulu çevrimiçi bilgi yarışması için düğmeye bastı. Yarışmanın sadece liselerarası yapılacağını bildiren Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yarışma tarihini 23 Aralık 2023 olarak duyurdu. Aynı gün kazananı açıklayacak olan Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ödül teslimi için 5 Şubat 2024’e işaret etti.

YARIŞMADA ÖĞRENCİLERE 20 SORU SORULUYOR

Bakanlığı bağlı olan resmi ve özel kurumlarda okuyan lise öğrencilerinin yarışa katılım sağlayabileceğini bildiren Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, başvuruları ‘EBA’ üzerinden alacağını duyurdu. Katılım için başvurunun şart olduğunu belirten Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, başvuruların yarışma saatine kadar devam edeceğini belirtti. Yarış günü saat 19.00’da online olarak verilecek olan 20 soruluk bilgi yarışmasında her bir sorunun cevabı için 15 saniye ayrıldı.