Uşaklı öğrenciler dikkat! Milli Eğitim Müdürlüğü yeni yarışmayı duyurdu

Uşaklı öğrenciler dikkat! Milli Eğitim Müdürlüğü yeni yarışmayı duyurdu
GİRİŞ

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘En İyi Cümle/Afiş Yarışması’nın haberi geldi. Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yarışmaya katılabilecek olan Uşaklıları açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde devreye aldığı yeni bir proje olan ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ kentimiz Uşak’ta da uygulamaya girdi. Bu kapsamda birçok projeyi peş peşe devreye alan Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, proje kapsamında gerçekleşecek olan bir yarışmanın haberini verdi.

Dilimizin zenginliklerini ortaya çıkarmak için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni projesine destek olan Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde bir sözlük yarışması gerçekleştirmişti. Bu kez ‘En İyi Cümle/Afiş Yarışması’ duyurusu gerçekleştiren Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yarışmaya katılabilecek olan kişilere ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ KATILABİLİYOR

Yeni bir yarışmanın duyurusunu gerçekleştiren Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu duyuru kapsamında yarışmaya ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılım sağlayabileceğini bildirdi. Yapacağı ‘En İyi Cümle/Afiş Yarışması’ için konuları bildiren Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, her kademe için belirlemiş olduğu konuları, sosyal medyadan yapmış olduğu duyuru ile şu şekilde ilan etti:

“İlkokullarda: Okunan bir şiirde yer alan bilinmeyen kelimelerden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması. Ortaokullarda: Yunus Emre Sözlüğü’nden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması. Liselerde: Safahat Sözlüğü'nden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması.”

İL BİRİNCİLERİ 22 ARALIK TARİHİNDE BELLİ OLUYOR

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yarışmanın takvimine ilişkin de bilgi geldi. Yarışmanın tanıtımı için 11 – 12 Aralık 2023 tarihlerine işaret eden Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullardan eserlerin seçilip, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edileceği tarihi 18 – 19 Aralık 2023 olarak belirledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin değerlendirmesini 20 Aralık, seçilen projenin Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslimini 21 Aralık 2023 olarak belirleyen Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il birincilerinin açıklanacağı tarihi ise, 22 Aralık 2023 olarak duyurdu.

usam-milli-egitim-yarusma.jpg

KAYNAK: UŞAK HABER