Uşaklı öğrencilerden muhteşem başarı: 1224 projeyi geride bıraktılar

Uşaklı öğrencilerden muhteşem başarı: 1224 projeyi geride bıraktılar
GİRİŞ

Uşak'tan TÜBİTAK Proje Yarışmalarına katılan Turhan Akçay Bilim Sanat Merkezi öğrencilerimiz, "Psikoloji" ve "Türk Dili ve Edebiyatı" alanlarında Türkiye finaline yükselerek büyük bir başarı elde etti.

Uşak’tan genç bilim insanları, TÜBİTAK tarafından düzenlenen prestijli Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda büyük bir başarıya imza attı.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen 55. yarışmanın İzmir Bölge Finali’nde, Uşak Turhan Akçay Bilim Sanat Merkezi’nden öğrenciler, “Psikoloji” ve “Türk Dili ve Edebiyatı” kategorilerinde bölge birincisi olarak Türkiye finaline yükseldi.

İKİ KATEGORİDE ZİRVEDE

1.224 proje arasından sıyrılarak ilk 101 içerisine giren ve 5 proje ile bölge finaline davet edilen Uşaklı öğrenciler, iki farklı alanda birincilik elde etti. Psikoloji dalında Nisa Yüksel, Nisa Gürakan ve Şeyma Bilgili; Türk Dili ve Edebiyatı dalında ise Işık Atak, Elif Sena Koşar ve Yağmur Gündüz, danışman öğretmenleri eşliğinde yarışmanın zirvesine çıktı.

Öğrencilerin danışmanları, Tarih Öğretmeni Caner Yüce ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sinan Çeliker, öğrencilerin bu önemli başarısında büyük rol oynadı. İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel, ödül töreninde öğrencileri tebrik ederek, TÜBİTAK yarışmalarının gençleri bilimsel düşünceye, araştırmaya ve problem çözmeye teşvik ettiğini vurguladı.

TÜRKİYE FİNALİNE DOĞRU

Yücel, öğrencilerin ve danışman öğretmenlerin projeler üzerindeki çalışmalarının, yarışmanın asıl kazanımı olduğunu belirtti. 1.224 proje arasından iki alanda birincilik kazanan öğrencilerin başarısının takdire şayan olduğunu ifade eden Yücel, öğrencilerin Türkiye finaline katılmaya hak kazandıklarını, Türkiye finalinde de aynı başarıyı göstereceklerinden hiç şüphesi olmadığını dile getirdi.

Uşak’ın genç bilim insanları, bilim ve edebiyat alanlarında gösterdikleri üstün performans ile sadece bölgesel değil, ulusal düzeyde de adlarını duyurmayı başardı.

KAYNAK: UŞAK HABER