Uşaklı üniversite öğrencileri kaçırmasın: KYK burs ve kredi başvuruları başladı!

Uşaklı üniversite öğrencileri kaçırmasın: KYK burs ve kredi başvuruları başladı!
GİRİŞ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan Uşaklı üniversite öğrencilerini ilgilendiren KYK burs ve kredi başvurularının başladığına ilişkin açıklama geldi.

Uşaklı üniversite öğrencileri kaçırmasın: KYK burs ve kredi başvuruları başladı! - Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredileri için gün sayan üniversite öğrencilerine bekledikleri haber geldi. Açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ihtiyacı olan öğrenciler için burs ve kredilerin başladığını duyurdu. Bakan Bak’ın açıklamalarıyla birlikte burs ve kredilerin son başvuru tarihi de ortaya çıktı.

Öğrencilerin başvurusu neticesinde gerekli incelemeler yapıldıktan sonra sağlayan burs ve kredi başvuruları için gelen açıklamayla birlikte başvuruların nasıl yapılacağı da ayrıntılı bir şekilde ortaya çıktı. Peki KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır, ne zaman son? İşte Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın açıklaması…

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Üniversite öğrencilerinin beklediği haber dün akşam saatlerinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan geldi. Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile KYK’dan verilecek olan burs ve krediler için başvuruların başladığını duyurdu. Bu kapsamda son başvuru tarihini de bildiren Bak, açıklamasında; “GSB burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı. Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar yapabilirsiniz. Eğitim yolculuğunuzda daima yanınızdayız” ifadeleriyle üniversite öğrencilerine seslendi.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencilerinin başvuru yapabileceği KYK burs ve kredi programına aynı zamanda yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları da başvuru yapabiliyor. Bu kapsamda e-Devlet üzerinden yapılacak olan başvuruları yapabilmek için e-Devlet’e T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmak gerekiyor. Ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hizmetlerinden biri olan ‘Burs / Öğrenim Kredisi Başvurusu’ hizmetine giriş yapmalısınız. Yönergeler doğrultusunda soruları yanıtlayarak ‘Başvur’ butonuna basan öğrenciler, KYK burs ve kredi başvurusunu online bir şekilde sadece dakikalar içerisinde yapabiliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER