Uşak’ta Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nde yeni bir yarışma daha

Uşak’ta Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nde yeni bir yarışma daha
GİRİŞ

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” ile öğrencilerin dil bilincini artırmayı ve kültürel mirasımızı tanıtmayı hedefliyor.

Proje kapsamında, okullarda söz varlığı çalışmaları yapılıyor ve çeşitli yarışmalar düzenleniyor. Bu yarışmalardan biri de “Dede Korkut Hikâyeleri"nden Hareketle Yeni Bir Hikâye Yazma Yarışması”.

Yarışmanın koşulları ve takvimi İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklandı.

usak-dedekorkut-hikayerleri-yarismasi.jpg

YARIŞMA ŞARTLARI VE TAKVİMİ

Yarışmaya, Uşak’taki resmî ve özel ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılabiliyor. Öğrencilerden, “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Dede Korkut Hikâyeleri’ni okuyarak, bu hikâyelerden esinlenerek yeni bir hikâye yazmaları bekleniyor. Hikâyeler, dilimizin zenginliklerini yansıtacak şekilde yazılmalı.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, hikâyelerini 31 Ocak 2024 tarihine kadar okul müdürlüklerine teslim etmeli. Okul müdürlükleri, hikâyeleri 7 Şubat 2024 tarihine kadar ilçe millî eğitim müdürlüklerine göndermeli. İlçe millî eğitim müdürlükleri, hikâyeleri 14 Şubat 2024 tarihine kadar il millî eğitim müdürlüğüne ulaştırmalı.

Yarışmanın sonuçları, 28 Şubat 2024 tarihinde açıklanacak. Dereceye giren öğrencilere ödülleri, 5 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek bir törenle verilecek.

usak-dilimiz-zenginlik-yarismasi-kazanlar.jpg

ÖNCEKİ YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında, bugüne kadar üç yarışma daha yapıldı. Bunlar, “Sözlük Tasarım”, “En Güzel Cümle/Afiş” ve “Safahat” Konulu Çevrim İçi Bilgi Yarışmaları idi.

Bu yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Halil Yücel tarafından kabul edildi. Yücel, öğrencileri kutlayarak ödüllerini takdim etti.

İlkokul Kategorisi Çocuk Şiirleri Afiş Yarışması’nda Banaz Mehmet Makbule Erdem İlkokulu’ndan Damla SARI, Ortaokul Kategorisi Yunus Emre Okumaları Afiş Yarışması’nda Sivaslı Recep Dinç Ortaokulu’ndan Adile AKYÜREK ve Lise Kategorisi Safahat Okumaları Afiş Yarışması’nda Banaz Şehit Necati Sargın Anadolu Lisesi’nden Nisanur AKGÜL il birincisi oldu.

Öğrencilerin yaptıkları güzel ve orijinal çalışmalar, dilimizin zenginliklerini gösterdi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

KAYNAK: UŞAK HABER