Uşak’ta Heimlich manevrasıyla öğrencisin hayatını kurtaran öğretmen ödüllendirildi

Uşak’ta Heimlich manevrasıyla öğrencisin hayatını kurtaran öğretmen ödüllendirildi
GİRİŞ

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda boğazına portakal kaçan öğrencisi Heimlich manevrasıyla kurtaran öğretmen öğretmen Nilgün Aytekin Kara, Uşak İL Milli Eğitim Müdürümü Halil Yücel tarafından ödülledirildi.

Alınan bilgilere göre Uşak ilinde Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 3. sınıf öğrencileri yemek saatindeydi. Bu sırada öğrencilerden birinin boğazına koridorda koşarken yemekte olduğu portakal takıldı. Bu sırada nöbet tutan öğretmen Nilgün Aytekin Kara, öğrencisini boynunu tutar şekilde görünce hemen yanına koştu. Heimlich manevrası tekniğini kullanan Kara, öğrencinin boğazındaki portakalı çıkarmayı başardı ve öğrenci ölümden döndü.

Öğretmenin boğazına portakal takılı kalan öğrenciye müdahale ettiği o anlar, okulun güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi.

retmen-nilgun-aytekin-kara.jpg

O GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Geçtiğimiz günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarında dikkat çekici bir olayı içeren güvenlik kamerası görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğretmeni Nilgün Aytekin Kara'nın aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde bir öğrencinin hayatını kurtarmak için gösterdiği kahramanca davranışlar yer alıyordu.

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Merkezi'nden kapsamlı bir eğitim alan Kara, teneffüste bir öğrencinin boğazına takılan portakalı Heimlich manevrası sayesinde çıkardı ve öğrenciyi kurtardı. Kara’nın bu görüntüleri hem Uşak’ta hem de sosyal medyada büyük övgü topladı. Yayınlanan paylaşımın altı Kara’yı kutlayan yorumlarla doldu taştı.

ÖĞRETMEN ÖDÜLLENDİRİLDİ

Uşak İL Milli Eğitim Müdürümü Halil Yücel öğrenciyi kurtaran Nilgün Aytekin Kara’yı makamında ağırladı ve tebrik ederek ödüllendirdi. Konu ile alakalı sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada Heimlich Manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtaran Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğretmeni Nilgün Aytekin Kara’nın İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel tarafından kabul edildiği ve İl Müdürünün öğretmen Kara’yı ödüllendirerek tebrik ettiği ifade edildi.

Konu ile alakalı açıklama yapan Nilgün Aytekin Kara, olaya nöbetçiliği esnasında tanık olduğunu, öğrenciyi öyle görünce hemen yanına gidip hızlı bir şekilde müdahale ettiğini ve Heimlich manevrası sayesinde öğrenciyi kurtardığını dile getirdi. Okuldaki her bir öğrenciyi kendi evladı gibi gördüğünü vurgulayan kahraman öğretmen öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu ve bu sorumlulukla çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

KAYNAK: UŞAK HABER