Uşak’ta kültürel miras projesi hayata geçiyor

Uşak’ta kültürel miras projesi hayata geçiyor
GİRİŞ

Uşak’ta, çocuklara kültürel miras ve arkeoloji bilinci kazandırmak amacıyla hazırlanan bir proje için protokol imzalandı.

Proje, Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülecek.

Protokol, Uşak İl Millî Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törenle imzalandı. Törene, İl Millî Eğitim Müdürü Halil YÜCEL ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sabri CEYLAN katıldı.

PROJENİN AMACI NEDİR?

Protokol, TUBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında yürütülecek olan “Çocuklarda Kültürel Miras Müzede Başlar” isimli projeye ilişkin detayları içeriyor. Proje, Uşak’taki tarihî ve kültürel zenginlikleri tanıtmayı, müze kültürü ve arkeolojiye ilgi uyandırmayı amaçlıyor.

usakta-kulturel-miras-projesi-hayata-geciyor.jpg

ŞENLİK PROGRAMI

Proje kapsamında, 16 - 18 Mayıs 2024 tarihlerinde çeşitli etkinlikler organize edilecek. Etkinliklere, Uşak’ta bulunan okul öncesi, ilk, orta ve lise öğrencileri katılımda bulunabilecek. Etkinlikler, şenlik havasında üç gün boyunca devam edecek.

Etkinlikler arasında, heykel, halı kilim ve seramik atölyeleri, Uşak’ın kültürel değerleri semineri, müze gezisi, deneysel arkeoloji kazısı, “Beni Bul” ve “Ben Arkeolog Oldum” etkinlikleri, özgün baskı atölyesi yer alıyor. Ayrıca etkinlikler, çocukların yaşlarına göre planlanıyor.

İl Millî Eğitim Müdürü Halil YÜCEL, proje ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, Uşak’ın çok zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu ifade etti. YÜCEL, bu proje sayesinde öğrencilerin bu mirası daha iyi tanıyacaklarını, müze kültürü ve arkeoloji ile alakalı çok önemli kazanımlar elde edeceklerini dile getirdi. YÜCEL, projeden hemen hemen 4 bin öğrencinin faydalanmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

“Çocuklarda Kültürel Miras Müzede Başlar” projesinin şenlik programı, önümüzdeki günlerde okullara duyurulacak. Proje, Uşak’ta kültürel mirasın korunması ve tanıtılması için önemli bir adım olarak görülüyor.

KAYNAK: UŞAK HABER