Uşak’ta Kutadgu Bilig’den esinlenen öğrenciler yarışıyor

Uşak’ta Kutadgu Bilig’den esinlenen öğrenciler yarışıyor
GİRİŞ

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” çerçevesinde lise öğrencilerine yönelik bir yarışma düzenliyor.

Yarışmanın adı “Kutadgu Bilig Okumaları Nesne Tasarımı Yarışması”. Yarışmanın amacı, öğrencilerin Türk kültürünün önemli eserlerinden biri olan Kutadgu Bilig’i okumalarını ve bu eserden ilham alarak nesne tasarlamalarını sağlamak.

Uşak İl Millî Eğitim Müdürlüğü yarışmanın detaylarını ve takvimini paylaştı. Bu tarihleri kaçırmamanız gerekiyor.

YARIŞMANIN DETAYLARI

Yarışmaya katılan öğrenciler, Kutadgu Bilig’i okuduktan sonra üç boyutlu bir nesne (obje) tasarlayacaklar. Tasarladıkları nesne dekoratif ya da kullanım amaçlı olabilir. Örneğin, kalem, kalemlik, not defteri, okul çantası gibi. Nesnenin üzerine Kutadgu Bilig’den etkilendikleri bir cümle yazacaklar ya da kitapla ilgili düşüncelerini resimleyecekler. Nesne tasarımında geri dönüşüm malzeme kullanmaları tercih edilecek. Tasarımlar özgün olacak ve daha önce başka bir yerde yayınlanmamış olacak. Tasarımlar mukavva kutuda gönderilecek. Nesnelerin üzerine öğrencinin adı, soyadı, okulu, sınıfı, ilçesi ve tasarımın anlamı ile ilgili bir açıklama notu eklenecek.

YARIŞMANIN TAKVİMİ

Yarışma 01 Mart 2024 tarihinde duyuruldu. Öğrenciler eserlerini 22 Mart 2024 tarihine kadar okul idarelerine teslim edecekler. Okullar kendi aralarında birinci seçecekler ve bu eserleri 25 Mart 2024 tarihine kadar ilçe millî eğitim müdürlüklerine veya il millî eğitim müdürlüğüne gönderecekler. İl ve ilçe millî eğitim müdürlükleri 26 Mart 2024 tarihinde birincileri belirleyecekler. İlçe birincileri 27 Mart 2024 tarihinde il millî eğitim müdürlüğüne teslim edilecek. İlde dereceye giren öğrenciler 28 Mart 2024 tarihinde açıklanacak.

Yarışmaya Uşak’taki tüm resmi ve özel lise öğrencileri katılabilecek. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüller verilecek. Yarışma ile ilgili daha fazla bilgi için Uşak İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER