Uşak’ta ortak yazılı sınavlar başlıyor! Örnek sorular yayınlandı

Uşak’ta ortak yazılı sınavlar başlıyor! Örnek sorular yayınlandı
GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin akademik başarılarını izlemek, okullar arası eğitim kalitesini artırmak ve müfredatı uyumlu bir şekilde işlemek için ilk kez uygulayacağı ortak yazılı sınavlar Uşak’ta da yapılacak.

Uşak’ta ortak yazılı sınavlar, her dönem üç kez yapılacak. Bu yılın birinci döneminin ilk sınavları, 30 Ekim-10 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İkinci sınavlar ise bu hafta başlıyor.

MEB tarafından yapılan bu uygulama, bu sene ilk kez hayata geçiriliyor. Ortak sınavlarla alakalı örnek sorular paylaşıldı. Haberimizin devamında bu sorulara ulaşabilirsiniz.

YARIN VE ÇARŞAMBA GÜNÜ 81 İLDE SINAV VAR

Ortak yazılı sınavların ikincisi, yarın ve çarşamba günü 81 ildeki tüm resmi ve özel ortaokul ve liselerde yapılacak. Yarın, 6. sınıflar Türkçe ve matematik derslerinden, çarşamba günü ise 9. sınıflar Türk dili ve edebiyatı ve matematik derslerinden sınava girecek.

Sınav soruları, MEB’in Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanıp okullara gönderilecek. Sınavlar, okullarda görevli öğretmenler tarafından uygulanacak. Sınav sonuçları, ilgili ders öğretmenleri tarafından e-Okul sistemine girilecek. Sınav notları, ders notlarının bir parçası olacak ve karneye de yansıyacak.

Sınavlara geçerli bir mazereti olmadan katılmayan veya kopya çeken öğrencilerin notları, puan olarak değerlendirilmeyecek. Bu öğrencilerin not hanelerine G veya K harfi yazılacak ve ortalamaya dahil edilecek.

MEB, ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI VE ÇÖZÜM VİDEOLARI YAYINLADI

MEB, ortak yazılı sınavlara hazırlanan öğrenciler için örnek soru kitapçıkları ve çözüm videoları yayınladı. Bu materyaller, odsgm.meb.gov.tr sayfasından erişilebilir.

Örnek soru kitapçıkları ve çözüm videoları, öğrencilerin sınavlarda karşılaşabilecekleri soru tiplerini tanımalarına, eksik oldukları konuları görmelerine ve sınav stratejileri geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

ORTA ÖĞRETİM SORU KİTAPÇIKLARINDAKİ SORULARIN ÇÖZÜM VİDEOLARI

TEMEL EĞİTİM ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARINDAKİ SORULARIN ÇÖZÜM VİDEOLARI

KAYNAK: UŞAK HABER