Uşak’taki öğrenci ve veliler dikkat! Ara tatiller kalkıyor mu? Bakan Tekin'den ara tatil açıklaması...

Uşak’taki öğrenci ve veliler dikkat! Ara tatiller kalkıyor mu? Bakan Tekin'den ara tatil açıklaması...
GİRİŞ

Az önce açıklama yapan Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili iddialara ilişkin konuştu. Bakan Tekin, ara tatil tartışmalarına son noktayı koydu.

Uşak’taki öğrenci ve veliler dikkat! Ara tatiller kalkıyor mu? Bakan Tekin'den ara tatil açıklaması... - Bir süredir kalkacağı iddia edilen ara tatil uygulaması, geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) uygulamaya konmuştu. Özellikle de 6 Şubat depremleriyle eğitimin sarkması nedeniyle bu uygulamaya bir son verileceği konuşulurken; bu konudaki iddialara ilişkin açıklama Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. Bakan Tekin, ara tatilin kaldırılıp kaldırılmayacağını açıkladı.

Uşaklı öğrenciler ile velileri ve öğretmenleri yakından ilgilendiren açıklama, az önce Bakan Yusuf Tekin’den geldi. Ara tatilin kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin iddialara son noktayı koyan Bakan Tekin, net konuştu. Peki ara tatil uygulaması kalkacak mı? Ara tatiller hangi tarihte olacak? İşte Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamaları…

ARA TATİL UYGULAMASI KALKACAK MI?

Ara tatillere ilişkin açıklama yapan Bakan Tekin, açıklamasında; “Yapılan her şey, attığımız her adım o daire başkanlığı tarafından izleniyor. Bu yıl ara tatilden sonra rapor oluşturulur. Bakarız, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam edeceğiz. Eleştiri, eğitim süreciyle ilgili bir problem varsa ona göre çözüm alınabilir. Benim kişisel kanaatim Türkiye çapında değil, bölgesel olarak uygulanabilir. Şu an gündemimizde bu ara tatillerle ilgili herhangi bir şey yok” diyerek ara tatil uygulamasında değişikliğe gitmeyeceklerini bildirdi. Ancak değişikliğe kapıyı da açık bırakan Tekin, “Velilerden, öğrencilerden, öğretmenlerden öyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra değerlendirme yaparız” diye konuştu.

ARA TATİLLER HANGİ TARİHTE OLACAK?

Öte yandan Bakan Yusuf Tekin’den gelen açıklama sonrasında öğrenciler ve veliler için ara tatil takvimi de merak konusu oldu. Birinci dönem ara tatilini 13 Kasım 2023 Pazartesi başlatacak olan MEB, tatilin sona ereceği tatili 17 Kasım 2023 Cuma günü olarak belirledi. Yarıyıl tatili için 22 Ocak 2024 Pazartesi ile 2 Şubat 2024 Cuma günü aralığını veren MEB, ikinci dönem ara tatilinin ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Bu yıl için ara tatillin kalkması söz konusu değil.

KAYNAK: UŞAK HABER