Uşak’tan genç uzay kâşifi NASA yolunda

Uşak’tan genç uzay kâşifi NASA yolunda
GİRİŞ

Uşak Ömer Dönmez Toklu Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Umut Can Yıldız, NASA astronot eğitimine katılma hakkını elde etti.

Uşak ilinin gururu, Ömer Dönmez Toklu Ortaokulu’nun başarılı öğrencisi Umut Can Yıldız, Amerika Birleşik Devletleri’nin prestijli uzay merkezi Kennedy Space Center’da düzenlenecek olan 10 günlük özel NASA astronot eğitim programına katılma hakkı kazandı.

Umut Can Yıldız’ın bu önemli başarısı ile alakalı duyuruyu Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel sosyal medya üzerinden duyurdu.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN TEBRİK

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel konu ile alakalı paylaşımında genç öğrenci Umut Can Yıldız’ı tebrik ederek, bu eğitimin onun bilim ve uzay yolculuğunda önemli bir adım olacağını vurguladı.

PROGRAMDA NELER VAR?

Umut Can, NASA’nın düzenlediği 10 günlük bu eğitim programında, roket bilimi, tasarım süreçleri ve Newton’un hareket kanunları gibi temel uzay ve havacılık konularda önemli bilgiler edinecek.

Bunun yanında, roketlerin hareketini etkileyen dengeli ve dengesiz güçler üzerine çalışmalar yapacak. Eğitim süresince, alanında uzman astronot JR Relly’nin rehberliğinde, teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı bulacak olan Umut Can için bu deneyim, gelecekteki bilimsel kariyerinin temellerini atacak nitelikte.

KAYNAK: UŞAK HABER