Uzlaştırıcı Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Uzlaştırıcı Eğitimi Ne Kadar Sürer?
GİRİŞ

Uzlaştırıcı eğitiminin süresi genellikle iki gündür. Kırk sekiz saat boyunca verilen eğitim teorik derslerden ve uygulamalardan oluşur.

Teorik eğitime genellikle daha çok vakit ayrılmakta ve kalan eğitim süresi ise uygulamaya verilmektedir. Eğitimler ortalama 48 saat sürse de eğitim veren kuruma, eğitmene ve içeriğin detayına göre eğitim süresinde farklılıklar görülebilir. Daha az ya da daha uzun süre boyunca uzlaştırıcı eğitimi alınması da mümkündür. Uzlaştırıcı eğitimi için belirlenen süre boyunca eğitime katılmak gerekir.

Uzlaştırma Belgesinin Geçerlilik Süresi Nedir?

Uzlaştırma belgesi geçerlik süresi genellikle iki yıldır. Uzlaştırıcı eğitimi alan kişilerin belirli bir süre boyunca belgelerini kullanmalarına izin verilir. Bir kere uzlaştırma belgesi alındıktan sonra ortalama iki yılda bir yenileme eğitimlerinin alınması gerekir. Uzlaştırma belgesi alan kişinin yenileme eğitimlerini kaçırmaması önem taşır.

Uzlaştırma Eğitimini Kimler Alabilir?

Uzlaştırma eğitimi alanlar için sınırlama getirilmiştir. Uzlaştırma eğitimi almak için hukuk bölümünden mezun olmak gerekir. Ayrıca avukat olarak mesleki yaşamlarına devam eden kişiler de istedikleri takdirde bu eğitimi alabilmektedir. Alana özgü bir eğitim olduğu için hukuk eğitimi olmayan kişiler uzlaştırıcı eğitimi alamaz. Hukuk alanında çalışmayan ve eğitimi hukuk olmayan kişiler eğitimi alamazlar.

Uzlaştırıcı Eğitimi Nereden Alınır?

Uzlaştırıcı eğitiminin verildiği yer değişiklik gösterebilir. Birçok farklı eğitim kurumu tarafından uzlaştırıcı eğitimi, eğitimi alma hakkı olan kişilere verilebilmektedir. Uzlaştırıcı eğitiminin alınması için belirli şartlar bulunur. Bu şartlara uyan kişiler istedikleri kuruma başvurarak eğitim alabilmektedir. Eğitimin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı yerlerden alınması gerekir.

Uzlaştırma Sınavına Kaç Kere Girilebilir?

Uzlaştırıcı sınavı giriş kotası bulunan bir eğitimdir. Sınavları geçemeyen kişiler uzlaştırıcı olarak çalışmaya başlayamaz ve dolayısı ile belgelerini alamazlar. Sınava girip başarılı olan kişiler uzlaştırıcı belgesi almaya hak kazanır. Bu belgenin alınabilmesi için ise yılda iki kere bakanlık tarafından sınavlar açılır. Sınavların açılma süresi, tarihi gibi unsurlar ise yine bakanlık tarafından belirlenir. Uzlaştırıcı eğitimi için belirlenen sınavlara girerek uzlaştırıcı belgesi alınır. Bu belgeyi alabilmek için kişinin hak kazanması gerekir.

KAYNAK: