Uzman ve başöğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? MEBBİS uzman öğretmen başvurusu!

Uzman ve başöğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? MEBBİS uzman öğretmen başvurusu!
GİRİŞ

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik başvurularının detayları belli oldu. MEBBİS üzerinden başvurular alınacak. Tarihler ve başvuru şartları belli oldu. İşte detaylar…

Meslekte 10. yılını Ekim 2023 tarihine kadar dolduracak öğretmenler için uzan öğretmenlik hakkı tanınacak. Uzman öğretmen olarak 10 yıl görev süresi 4 Ekim 2023 tarihinde dolacak. Bu kapsamda başöğretmenlik başvurusu da yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzman ve başöğretmenlik eğitim programı başvuruları kısa zaman sonra başlayacak. Bu kapsamda şartları sağlayan öğretmenlerin sınav başvurularını yaparak uzman ve başöğretmenlik eğitim programlarına katılmaları sağlanacak.

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Uzman ve başöğretmenlik başvuruları bu yıl 30 Mayıs – 09 Haziran 2023 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden alınacak. Adayların elektronik ortam üzerinden program kapsamında belirlenen tüm şartları sağlamaları halinde başvurularını yapmaları gerekiyor.

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Uzman ve başöğretmenlik programı için sınav tarihleri de belli oldu. Bu kapsamda 19 Kasım 2023 tarihinde söz konusu programa başvuru yapan öğretmen adaylarının sınava girmeleri gerekecek. Sınava katılmak isteyen öğretmenlerin program kapsamında yer alan tüm şartları sağlamaları gerekiyor.

UZMAN ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında ve özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler, söz konusu eğitim programına MEBBİS üzerinden başvuru yapabilecek. İlgili tarihler arasında MEBBİS adresine erişim sağlayarak buradaki başvuru adımlarının takip edilmesi gerekiyor.

Uzman ve başöğretmenlik sınavlarından başarılı olan öğretmen adaylarına belirli süre sonunda bu unvanlar verilmektedir. Mili Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan söz konusu programa başvuru yapabilmek için öğretmenlerin görev süresi şartını ve diğer belirlenen tüm koşulları sağlamaları gerekiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER