Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman? VGM burs başvuru şartları

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman? VGM burs başvuru şartları
GİRİŞ

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için burslara devam ediyor. Peki, 2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi için VGM burs başvuru şartları neler?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman? VGM burs başvuru şartları - Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), 2023 – 2024 eğitim ve öğretim dönemi için burs başvuru sürecini merak ediliyor. Başvuru şartları ve başvuru tarihleri de araştırılmaya başladı. Özellikle üniversite öğrencilerinin KYK burs ve kredi başvuru süreci için bekleyişleri sürerken, diğer burs imkanları da araştırılıyor.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlayan Vakıflar Genel Müdürlüğü yükseköğretim bursu için öğrencilerin belirli şartları sağlamaları gerekiyor. Ayrıca diğer eğitim kademelerindeki öğrencilerin de burslardan yararlanması sağlanacak.

2023/06/30/burs-universite-1.jpg

VGM BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

KYK bursu alan öğrenciler Vakfılar Genel Müdürlüğü tarafından verilen burslardan bu yılda da yararlanamayacak. Bu kapsamda VGM burs programlarından yararlanmak için şu şartlar aranıyor:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Herhangi bir işte sürekli olarak çalışmamak,
  • Polis Akademisi ya da askeri okulda okumamak,
  • Lisans veya ön lisans öğrencisi olmak,
  • Kamu kurumlardan karşılıksız eğitim bursu almıyor olmak,
  • Muhtaç aylığı almıyor olmak,
  • Bir önceki yıl burs alırken başarısız olması nedeniyle bursu kesilmemiş olmak vb.

2023/06/30/burs-universite-2.jpg

VGM BURS BAŞVURUSU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Vakfılar Genel Müdürlüğü tarafından 2023 – 2024 eğitim ve öğretim yılı için burs başvuru tarihleri merakla bekleniyor. Henüz yeni eğitim yılına ilişkin burs duyurusu yapılmadı. Geçtiğimiz yıl ilkokul, ortaokul ve lise burs başvuruları 7 – 20 Kasım tarihleri arasında başlamıştı.

Yükseköğretim öğrencileri için başvurular ise geçtiğimiz yıl itibariyle 21 – 30 Kasım tarihleri arasında yapılmıştı. Henüz Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yeni döneme ilişkin burs başvuru tarihleri ise yayımlanmadı.

KAYNAK: UŞAK HABER