VGM Bursu Ne Kadar? Başvurusu, Şartları

VGM Bursu Ne Kadar? Başvurusu, Şartları
GİRİŞ

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu her yıl artış gösteren bir burstur. VGM tarafından verilen burs miktarı 2021 ve 2022 eğitim dönemi için üç farklı kademede belirlenmiştir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen eğitim bursları şu şekilde sıralanabilir:

  • Ortaöğrenim burs miktarı 100 Türk lirası
  • Yükseköğrenim burs miktarı 400 Türk lirası
  • Yabancı uyruklu öğrenciler için belirlenen burs miktarı 600 Türk lirası

Olacak şekilde güncellenmiştir. VGM bursu için belirlenen bu tutarlar aylık tutarlardır ve eğitim dönemi boyunca verilir.

VGM Bursunu Kimler Alabilir?

VGM bursu alanların VGM tarafından belirlenen şartları tamamlaması gerekir. VGM bursu alan kişiler belirli bir eğitim kurumunda eğitim gören ve maddi olarak dezavantajlı olan öğrencilerdir. Öğrencilerin desteklenebilmesi için verilen Vakıflar Genel Müdürlüğü burslarında bu şartı sağlayanlar yararlanabilir. VGM tarafından belirlenen şartlar arasında sadece Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olunmasına yönelik net bir kural da bulunmamaktadır.

VGM Bursu Kaç Ay Verilir?

VGM burs süresi öğrenim seviyesine göre belirlenir. Ortaöğrenim de öğrenci olan kişilere verilen bu bursun süresi 9 aydır. Ekim ayı itibari ile başlatılan Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu haziran ayına kadar verilir. Öğrenim sürecinin sonlandığı 3 aylık yaz döneminde ise herhangi bir ödeme yapılmaz. VGM bursu eğer yükseköğretim öğrencilerine veriliyor ise ödeme yapılan döneme 8 aydır. Ekim ayı itibari ile başlatılan burs süreci mayıs ayı itibari ile de sonlandırılmaktadır.

VGM Bursu Nasıl Ödenir?

VGM burs ödemesi başvuran kişinin ikametgahının olduğu Vakıflar Genel Müdürlüğü şubesi tarafından ödenir. VGM bursunun alınabilmesi için başvurusu olumlu sonuçlanan kişilerin Vakıf Katılım Bankası üzerinden hesap açmaları gerekir. Hesap açma işlemi tamamlandıktan sonra belirlenen dönemler içerisinde aylık düzenli burs ödemesi VGM tarafından yapılır.

VGM Bursuna Nereden Başvurulur?

VGM burs başvurusu kanalı için tek bir kaynak bulunmaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi üzerinden burs başvurusu yapılması gerekir. VGM bursuna başvurmak isteyenlerin bu site üzerinden işlem yapması önerilir. Burs için farklı sitelere yönlendirme yapılıyor ise yönlendirmenin onaylanmaması ve doğrudan VGM’nin sitesine girilmesi gerekir.

KAYNAK: