Work and Travel Nedir, Nasıl Başvurulur?

Work and Travel Nedir, Nasıl Başvurulur?
GİRİŞ

Work and travel programına kaydolmak ve belirli bir süre boyunca Amerika’ya gitmek isteyen kişilerin başvurularını bu kurumlara yapması gerekir.

Work and travel başvurusu bu program için yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlardır. Başvuru yapılan kurum ya da kuruluşun yetkili ve deneyimli olması önemlidir. Work and travel gençlerin gidebileceği bir programdır. Belirli bir süre boyunca katılım sağlanır ve bu süreçte farklı bir ülkede çalışma ve deneyim kazanma şansı yakalar.

Work and Travel’e Kaç Yaşındaki Kişiler Gidebilir?

Work and travel’ e gitme yaşı 18 yaşından itibaren başlamakta ve 26 yaşına kadar yapılabilmektedir. 18 – 26 yaş aralığını kapsayan bu programdan yararlanabilmek için 18 yaşından küçük ve 26 yaşından büyük olmamak gerekir.

Work and Travel Hangi Aylarda Gerçekleşir?

WAT yapılan aylar eğitim döneminin olmadığı yaz aylarını kapsar. Mayıs ayı itibari ile başlatılan Work and Travel programı ekim ayı itibari ile bitirilmektedir. Genellikle 15 Mayıs ve 1 Ekim tarihlerini kapsayan bu süreçte net tarihler başvuru yapılan programlara göre üç ila beş gün arasında değişebilir. Work and travel yapmak isteyen kişiler bu programa yazın katılabilmektedir.

Work and Travel Programına Kimler Katılabilir?

Work and travel yapanlar belirli bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrencilerdir. Üniversite öğrencilerinin katılabildiği bu programa 26 yaşına kadar katılmak mümkündür. Work and Travel programı bu şartları sağlayan kişilerin katılımına açıktır. Ayrıca belirli bir ücreti bulunur ve ödemeyi yapan kişiler programa katılabilmektedir. Ayrıca dil sınavına girmek ve sınavı başarı ile geçmek de gerekir.

Work and Travel için Verilen Vize Ne Kadar Geçerlidir?

Work and travel vize süresi 5 aydır. Bu sürecin belirli bir kısmında çalışır ve bir yandan da Amerika Birleşik Devletleri gezilebilir. Amerika’da yapılan bu program nadiren de olsa İngiltere gibi ülkelerde de yapılabilmektedir. Work and Travel programı için başvuru yapan ve kabul alan kişilere Amerika tarafından 5 aylık vize verilir. Bu vize ile ülke içerisinde rahatlıkla gezilebilir ve yeni yerler görülebilir.

KAYNAK: