Yapay zeka ile ödev nasıl yapılır? ChatGPT ile ödev yapma adımları

Yapay zeka ile ödev nasıl yapılır? ChatGPT ile ödev yapma adımları
GİRİŞ

Yapay zeka uygulamalarının yaygınlaşmasının ardından birçok alanda verimlilik arttı. Öğrencilerin ödevlerini bile yaptırabileceği ChatGPT ise en sık tercih edilen platform olmaya devam ediyor!

Teknolojinin gelişmesiyle hayatın her alanında görmeye başladığımız yapay zeka uygulamaları hayatı bir hayli kolaylaştırmayı başarıyor. OpenAI tarafından geliştirilen yapay zekaya dayalı bir sohbet robotu olan ChatGPT ise en dikkat çeken platformlardan biri.

Sadece ödev yapmak isteyen öğrenciler için değil, ayrıca birçok farklı alanda verimliliğin artırılması konusunda ChatGPT avantaj sağlamaktadır. Öğrencilerin son dönemde en büyük yardımcısı olan ChatGPT ile birçok farklı konuda ödevlere yardımcı olması sağlanıyor.

chatgpt-ile-odev-1.jpg

CHATGPT İLE ÖDEV NASIL YAPILIR?

Yapay zeka kullanarak öğrencilerin okul ödevlerini çok daha verimli şekilde yapmaları mümkündür. Her ne kadar verilen ödevlerin tamamını yapay zeka ile yapılması etik olmasa da verimlilik açısından bazı konularda yardım alınabilir.

ChatGPT ile ödevlerini yapmak isteyen öğrencilerin ilk olarak OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’ye giriş yaparak kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

Ücretsiz olarak kayıt işlemleri tamamlanabilir. Ardından sohbet ekranı üzerinde yer alan kısma ödev ile ilgili konuyu girmeniz ve ödev açıklaması yaparak bir metin hazırlamasını isteyebilirsiniz. Yeterli olmayan cevaplar için ‘’daha fazla’’ ya da ‘’daha detaylı anlat’’ gibi ifadeler kullanarak konunun çeşitlendirilmesini de sağlayabilirsiniz.

chatgpt-ile-odev-3.jpg

YAPAY ZEKA İLE YAPILAN ÖDEVLER ANLAŞILIR MI?

Yapay zeka tarafından oluşturulan metinler anlaşılabilir. Örneğin yapay zeka tarafından oluşturulan bir metin seçilip yapay zekaya ‘’bunu sen mi yazdın?’’ gibi sorular yöneltilirse anlaşılabilir. Öte yandan henüz tem olarak özgün ve doğru içerik üretememektedir. Bu nedenle bilgi yanlışlıkları ve yapay zeka tarafından kurulduğu belli olan cümleler de yer alabilir.

Ödevlerinde ChatGPT gibi yapay zeka uygulamalarından destek alacak kişilerin bilgileri teyit etmesi, doğrudan yazılan metni kullanmaması ve sadece verimliliğin artırılmasına yönelik daha hızlı sonuç almak için kullanılması önerilmektedir. Tüm eğitim seviyeleri için istenen akademik düzeyde ChatGPT tarafından ödevler yapılabilir. Ancak ChatGPT bir sohbet robotu olarak çalıştığı için metin içeren yanıtlar vermektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER