Yılmadılar! Her biri ayrı bir azim hikayesi! Uşak Üniversitesinin en özel öğrencileri…

Yılmadılar! Her biri ayrı bir azim hikayesi! Uşak Üniversitesinin en özel öğrencileri…
GİRİŞ

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş 34 yaşını aşmış bir grup kadın öğrenciyle bir araya geldi. Toplantıda Rektör Savaş her biri ayrı bir başarıya imza atan kadınların azim hikayelerini dinledi.

Yılmadılar! Her biri ayrı bir azim hikayesi! Uşak Üniversitesinin en özel öğrencileri… - YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Yükseköğretim Kurulu tarafından 94 kişiye özel bir kontenjan tanındığını açıklamıştı. Bu özel öğrencilerden bazıları ile buluşan Rektör Savaş, kadınların çok özel başarı öykülerini dinledi.

Uşak Üniversitesi yemekhanesinin sıcak atmosferinde gerçekleşen buluşmada Rektör Savaş, her bir öğrenciyle bizzat ilgilenerek anlamlı sohbetlerde bulundu ve azimlerinden dolayı onları yürekten kutladı. Toplantıda her bir kadın hayatındaki okuma azmini üniversiteye yerleşme yolunda yaşadıklarını paylaştı. İşte herkese ilham verecek olan o başarı hikayelerinden bazıları:

usak-universitesi-kadin-ogrenciler-1.jpg

10 SENEDİR PERSONELDİ ÖĞRENCİ OLDU

Toplantıya katılanlar arasında Uşak Üniversitesi'nden çok sayıda personel ve öğrenci de vardı. Üniversitede 10 yılı aşkın süredir çalışan Raziye Gür, öğrenci olma deneyimini paylaştı. Kızının teşvikinin kendisini üniversite sınavına girmeye motive ettiğini anlattı. Şu anda yüksek lisans eğitimine devam eden Raziye, kızının kendisine "Beni yıllarca okuttunuz. Şimdi benim sıram geldi. İkinizin de üniversite okumasını istiyorum." dediğini ve kızının da desteğiyle sınava girip yerel yönetimler bölümünü kazandığını ifade etti.

Uşak Üniversitesi'nde çalışan bir diğer kişi olan Cazibe Süzme de kendi hikayesini paylaştı. Uzun zamandır bir üniversitede okuma arzusu içinde olduğunu ve karşısına çıkan bu fırsatı değerlendirdiğini ifade etti. Cazibe Süzme sınavı başarılı bir şekilde geçmiş ve yıllardır çalıştığı kuruma kabul edilmiş. Bu başarı onu hem daha kararlı yapmış hem de mutlu etmiş.

HAYALLERİNİ GERÇEK YAPIYOR

Hayatı boyunca arkeolojiye hayranlık duymuş tutkulu bir birey olan Hacer Aral, nihayet hayalindeki üniversite yolculuğuna başladığını ifade etti. Geçmişini değerlendiren Hacer Aral şunları söyledi: "Yıllar önce sanat tarihi öğretmenliğini istiyordum ve kazandım. Ancak ne yazık ki ailem beni bundan vazgeçirdi. Ancak arkeolojiye olan tutkum hiç azalmadı. Son otuz yıldır bu benim hayalimdi ve arkeolojik alanları ziyaret etmekten ve keşfetmekten her zaman büyük keyif aldım." Şimdi, eğitimine başlarken, Hacer kendisini bekleyen dersler için heyecanla dolup taşıyor.

usak-universitesi-kadin-ogrenciler-2.jpg

İKİ ÇOCUĞUYLA YENİ UMUTLARA ATILDI

Psikolojiye tutkuyla bağlı, kararlı bir birey olan Yıldız Bay, Uşak Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde eğitimine devam etmek için cesur bir karar aldı ve Uşak'a taşındı. Bu cesur hareket, çok sevdiği iki çocuğuyla birlikte hayatını değiştirmesini gerektirdi. Yıldız Bay yıllarca psikolojinin derinliklerine dalmayı arzulamış, ancak çeşitli koşullar bunu yapmasını engellemişti. Ancak, Uşak Üniversitesi'ni kazandığı duyunca bu haberi eşiyle paylaştığını ve onu Uşak’a taşınmaya ikna ettiğini dile getirdi.

Yıldız Bay, hep hayalini kurduğu bu bölüme yerleştiği için çok mutlu olduğunu ve psikoloji okuma hayalinin nihayet gerçeğe dönüştüğünü, ileriye baktığında, eğitimini tamamladıktan sonra bu alanda çalışmak istediğini dile getirdi.

PSİKOLOJİ OKUMAYI KAFASINA KOYMUŞTU

Diyarbakır'dan gelen Azize Cemal, 24 üniversite tercihini de psikoloji bölümü olarak yaparak büyük bir kararlık ortaya koymuştur. Kararını değerlendiren Cemal, gerçekten tutkulu olduğu bir alanda eğitim almaktan ve yurtta yaşamanın eşsiz deneyiminden duyduğu heyecanı dile getirdi. Psikoloji okumaya olan bağlılığını dile getiren Cemal, "Psikoloji okumak için içimde güçlü bir istek vardı ve hedefime ulaşmak için yorulmadan çalıştım. Bu yıl kabul edilmemiş olsaydım bile sınava yine hazırlanırdım." dedi. Azize Cemal'in okumaya olan bu bağlılığı herkes tarafından takdir gördü.

KAYNAK: UŞAK HABER