YKS 2023 tercih kılavuzu: YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır?

YKS 2023 tercih kılavuzu: YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır?
GİRİŞ

Geçtiğimiz hafta açıklanan YKS sınav sonuçlarının ardından milyonlarca kişi tercih süreçleri ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki, YKS tercihleri hangi tarihe kadar yapılabilir? YKS tercihleri nasıl yapılır?

Meslek edinmek, kendini geliştirmek ve hem kendine hem de topluma yararlı olabilmek adına üniversitelerin programlarına kayıt yaptırmak isteyen milyonlarca kişi, geçtiğimiz hafta sınav sonuçlarını öğrendi. ÖSYM tarafından açıklanmış olan YKS sınav sonuçlarının ardından üniversitelerin taban- tavan puan ve kontenjan açıklamalarını yakın takip altına alan öğrenciler, tercih sürecine ilişkin araştırmalar yapmaya başladı.

2023- 2024 döneminde bir üniversitede kayıtlı bulunmak isteyen milyonlarca kişi için tercih sürecinin başlamış olduğunu duyuran ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada sürece ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Peki, YKS tercihleri hangi tarihe kadar ve nereden yapılabilir?

2023 YKS TERCİH TARİHLERİ

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy tarafından yapılmış olan açıklamaya göre 2023 YKS puanı dahilinde bir üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, 8 Ağustos tarihine kadar tercih listelerin oluşturmalı ve ÖSYM’ye iletmelilerdir.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

ÖSYM tarafından yapılmış olan resmi açıklamaya göre 2023 YKS tercihleri kurumun resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılacaktır. T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile siteye giriş yapan öğrenciler, 8 Ağustos 2023 tarihine kadar tercih listelerini tamamlayabileceklerdir.

Resmi web sitesinin yanı sıra mobil uygulaması üzerinden de YKS tercih sürecinin tamamlanabileceğini belirten ÖSYM, bunun için Aday İşlemleri Mobil uygulamasına T.C. kimlik no ve ilgili sistem şifresi ile giriş yapıldıktan sonra açılan ekranda yer alan tercih sekmesinden listenin oluşturulması gerektiğini ifade etti. Kamu kurumu her iki tercih ekranı için de son saatin 23:59 olduğunu belirtti.

KAYNAK: UŞAK HABER